Avokádové klínky obalené ve slanině v horkovzdušné fritéze

5 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep/Celková doba: 30 min.

Porce

1 dozen

 
Všichni víme, že se slaninou se dá vylepšit téměř všechno – a avokádo není výjimkou. Vzhledem k tomu, že se připravuje ve fritéze, je tento předkrm nezapomenutelný. Na své přátele rozhodně udělá dojem! -James Schend, zástupce šéfredaktora Taste of Home.

Ingredience

  • 2 středně zralá avokáda
  • 12 proužků slaniny
  • OMÁČKA:
  • 1/2 šálku majonézy
  • 2 až 3 lžíce chilli omáčky Sriracha
  • 1 až 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička nastrouhané limetkové kůry

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400 °C. Každé avokádo rozkrojte na polovinu; odstraňte pecku a slupku. Každou polovinu rozkrojte na třetiny. Kolem každého avokáda omotejte 1 plátek slaniny. V případě potřeby je v dávkách pokládejte v jedné vrstvě na tác v koši fritézy a smažte, dokud není slanina propečená, 10-15 minut.
  2. Mezitím v malé misce smíchejte majonézu, omáčku Sriracha, limetkovou šťávu a kůru. Klínky podávejte s omáčkou.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 wedge: 142 kalorií, 13g tuky (3g nasycené tuky), 9mg cholesterol, 274mg sodík, 3g sacharidy (1g cukry, 2g vláknina), 3g bílkoviny.