
Celková doba
Prep/Celková doba: 30 min.

Porce
1 dozen
Všichni víme, že se slaninou se dá vylepšit téměř všechno – a avokádo není výjimkou. Vzhledem k tomu, že se připravuje ve fritéze, je tento předkrm nezapomenutelný. Na své přátele rozhodně udělá dojem! -James Schend, zástupce šéfredaktora Taste of Home.
Recommended
Ingredience
- 2 středně zralá avokáda
- 12 proužků slaniny
- OMÁČKA:
- 1/2 šálku majonézy
- 2 až 3 lžíce chilli omáčky Sriracha
- 1 až 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžička nastrouhané limetkové kůry
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 400 °C. Každé avokádo rozkrojte na polovinu; odstraňte pecku a slupku. Každou polovinu rozkrojte na třetiny. Kolem každého avokáda omotejte 1 plátek slaniny. V případě potřeby je v dávkách pokládejte v jedné vrstvě na tác v koši fritézy a smažte, dokud není slanina propečená, 10-15 minut.
- Mezitím v malé misce smíchejte majonézu, omáčku Sriracha, limetkovou šťávu a kůru. Klínky podávejte s omáčkou.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
1 wedge: 142 kalorií, 13g tuky (3g nasycené tuky), 9mg cholesterol, 274mg sodík, 3g sacharidy (1g cukry, 2g vláknina), 3g bílkoviny.