Česnekové bylinkové smažené dýně na pánvi v horkovzdušné fritéze

5 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep/Celková doba: 25 min.

Porce

4 porce

 
Když jsem poprvé pěstovala na zahradě, sklidila jsem letní dýně a uvařila je s česnekem a bylinkami. Tento recept na smaženou dýni je kreativní obměnou. —Kaycee Mason, Siloam Springs, Arkansas

Ingredience

  • 5 šálků rozpůlených malých dýní (asi 1-1/4 libry)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce mleté čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 375 °C. Dýně vložte do velké mísy. Smíchejte olej, česnek, sůl, oregano, tymián a pepř; pokapejte dýni. Promíchejte, aby se obalily. Dýni položte na vymaštěný tác v koši fritézy. Za občasného míchání vařte 10-15 minut do změknutí. Posypte petrželkou.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.

Výživová fakta

2/3 cup: 58 kalorií, 3g tuky (0 nasycené tuky), 0 cholesterol, 296mg sodík, 6g sacharidy (3g cukry, 2g vláknina), 2g bílkoviny.