Česnekový chléb v horkovzdušné fritéze

2 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep/Celková doba: 20 min.

Porce

8 porce

 
Tento česnekový chléb ze vzdušné fritézy je ve spěchu dokonale propečený. Používám čerstvý česnek, ale pokud nemáte po ruce čerstvý, nahraďte ho 1/2 lžičky česnekového prášku. -Peggy Woodward, Shullsburg, Wisconsin

Ingredience

  • 1/4 šálku změklého másla
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžičky mleté čerstvé petrželky nebo 1/2 lžičky sušených petrželových vloček
  • 8 plátků ciabatty nebo francouzského chleba

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 350 °C. V malé misce smíchejte první 4 přísady; rozetřete je na chléb.
  2. Chléb ve fritéze rozložte po částech do jedné vrstvy. Smažte dozlatova 2-3 minuty. Podávejte teplé.

Tipy na česnekový chléb ve fritéze

Jaké další druhy chleba můžete použít pro česnekový chléb ve fritéze?

Pro tento česnekový chléb z fritézy můžete použít jakýkoli pevný, křupavý chléb, například italský, bagetu nebo kváskový chléb.

Lze na česnekový chléb ve fritéze přidat sýr?

Pokud chcete mít na česnekovém chlebu více sýra, doporučujeme přidat 1 lžíci strouhaného parmezánu nebo 1/2 šálku strouhané mozzarelly do směsi česnekového másla před rozetřením na plátky chleba. (Ventilátor fritézy by mohl uvolněný sýr z chleba odfouknout, ale máslová směs by ho měla udržet pohromadě.)

 

Co můžete podávat s česnekovým chlebem ze vzdušné fritézy?

Česnekový chléb je vynikající přílohou, která se dobře hodí k receptům s marinarou, jako jsou naše nejlepší lasagne. Pokud hledáte lehčí jídlo, podávejte česnekový chléb spolu s rajčatovou polévkou nebo italským sekaným salátem. Zbytky jídla můžete využít v některém z těchto receptů, které začínají česnekovým chlebem!

 

Lze zmrazit česnekový chléb z fritézy?

Ano! Plátky rozložte na pergamenem vyložený plech. Přikryjte je fólií a přeneste do mrazáku. Po zmrazení je přendejte do sáčku nebo vzduchotěsné nádoby. V mrazničce vydrží až 3 měsíce. Když jste připraveni k podávání, není třeba rozmrazovat: jednoduše vyjměte tolik plátků, kolik chcete, a postupujte podle stejného postupu v receptu, přičemž doba přípravy se prodlouží o 1-2 minuty.

Výživové údaje

1 piece: 122 kalorií, 7g tuky (4g nasycené tuky), 17mg cholesterol, 181mg sodík, 14g sacharidy (1g cukry, 1g vláknina), 3g bílkoviny.