
Celková doba
Prep: 15 min. + standing Cook: 15 min.

Porce
2 porce
Tento chlebový pudink ze vzdušné fritézy je zábavný pokrm, protože se díky čokoládě liší od tradičních receptů. Je to bohatý, uklidňující dezert. —Mildred Sherrer, Fort Worth, Texas
Recommended
Ingredience
- 2 unce nasekané polosladké čokolády
- 1/2 šálku smetany
- 2/3 šálku cukru
- 1/2 šálku 2% mléka
- 1 velké vejce, pokojová teplota
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky soli
- 4 plátky den starého chleba, zbavené kůrky a nakrájené na kostičky (asi 3 hrnky)
- Nepovinné přílohy: Složení: moučkový cukr a šlehačka.
Postup přípravy
- V malé misce vhodné do mikrovlnné trouby rozpusťte čokoládu; promíchejte ji dohladka. Vmíchejte smetanu; dejte stranou.
- Ve velké míse vyšlehejte cukr, mléko, vejce, vanilku a sůl. Vmíchejte čokoládovou směs. Přidejte kostky chleba a promíchejte. Nechte 15 minut stát.
- Předehřejte fritézu na 325 °C. Lžící rozdělte chlebovou směs do dvou vymaštěných 8oz. ramekinů. Umístěte je na tác ve fritovacím koši. Smažte, dokud nůž zapíchnutý do středu nevyjde čistý, 12-15 minut.
- V případě potřeby posypte moučkovým cukrem a šlehačkou.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.
Výživová fakta
1 porce: 729 kalorií, 22g tuky (12g nasycené tuky), 128mg cholesterol, 674mg sodík, 107g sacharidy (81g cukry, 2g vláknina), 14g bílkoviny.