Chlebový pudink v horkovzdušné fritéze

3 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 15 min. + standing Cook: 15 min.

Porce

2 porce

 
Tento chlebový pudink ze vzdušné fritézy je zábavný pokrm, protože se díky čokoládě liší od tradičních receptů. Je to bohatý, uklidňující dezert. —Mildred Sherrer, Fort Worth, Texas

Ingredience

  • 2 unce nasekané polosladké čokolády
  • 1/2 šálku smetany
  • 2/3 šálku cukru
  • 1/2 šálku 2% mléka
  • 1 velké vejce, pokojová teplota
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 4 plátky den starého chleba, zbavené kůrky a nakrájené na kostičky (asi 3 hrnky)
  • Nepovinné přílohy: Složení: moučkový cukr a šlehačka.

Postup přípravy

  1. V malé misce vhodné do mikrovlnné trouby rozpusťte čokoládu; promíchejte ji dohladka. Vmíchejte smetanu; dejte stranou.
  2. Ve velké míse vyšlehejte cukr, mléko, vejce, vanilku a sůl. Vmíchejte čokoládovou směs. Přidejte kostky chleba a promíchejte. Nechte 15 minut stát.
  3. Předehřejte fritézu na 325 °C. Lžící rozdělte chlebovou směs do dvou vymaštěných 8oz. ramekinů. Umístěte je na tác ve fritovacím koši. Smažte, dokud nůž zapíchnutý do středu nevyjde čistý, 12-15 minut.
  4. V případě potřeby posypte moučkovým cukrem a šlehačkou.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.

Výživová fakta

1 porce: 729 kalorií, 22g tuky (12g nasycené tuky), 128mg cholesterol, 674mg sodík, 107g sacharidy (81g cukry, 2g vláknina), 14g bílkoviny.