
Celková doba
Prep/Celková doba: 20 min.

Porce
4 porce
Recommended
Ingredience
- 1/4 šálku majonézy
- 4 lžičky olivového oleje
- 1-1/2 lžičky strouhané citronové kůry
- 1 stroužek česneku, mletý
- 1/2 lžičky pepře
- 1/4 lžičky ochucené soli
- 1 libra čerstvého chřestu, oříznutého
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- Klíny citronu, nepovinné
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 375 °C. Ve velké míse smíchejte prvních 6 přísad. Přidejte chřest; promíchejte, aby se obalil. Fritujte po částech na vymaštěném tácku v koši fritézy v jedné vrstvě.
- Vařte, dokud nezměkne a lehce nezhnědne, 4-6 minut. Přendejte na talíř a posypte parmazánem. V případě potřeby podávejte s plátky citronu.
Chřestové tipy ve fritéze
Jak se upravuje chřest?
Chřest ohněte a nechte si říct stonek! Odlomte konec stonku co nejhlouběji dolů. Pokud nechcete lámat každý kousek zvlášť, je dobré začít krájením bílých konců. Zde je několik dalších tipů pro přípravu chřestu.
Co dalšího můžete dát na chřest ze vzdušné fritézy?
Zkuste přidat zálivky, jako je strouhanka, vločky červené papriky, citronová šťáva a balzamikový ocet (…).Psst!Pokud nemáte pro tento recept fritézu, připravte si místo ní recept na chřest pečený v troubě).
Jak skladujete chřest ve fritéze?
Tento chřest skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu 3-4 dnů. Další jarní inspiraci najdete v našich dalších oblíbených receptech s chřestem.
Výživová fakta
1 porce: 156 kalorií, 15g tuky (3g nasycené tuky), 3mg cholesterol, 214mg sodík, 3g sacharidy (1g cukry, 1g vláknina), 2g bílkoviny.
Diabetické výměny: 3 tuky, 1 zelenina.