
Celková doba
Prep: 20 min. Cook: 5 min./batch

Porce
2 dozen (1 cup sauce)
Cizrna je v Pákistánu, kde jsem vyrůstala, běžnou součástí mnoha pokrmů. Když vařím pro své dcery, které se narodily v Americe, snažím se do jídla zakomponovat chutě své rodné země. V těchto smažených lívanečcích jsem spojila lehké koření pákistánských jídel s láskou ke smaženým pokrmům, které má rádo mnoho Američanů, včetně mých dcer. -Shahrin Hasan, York, Pensylvánie
Recommended
Ingredience
- 1 šálek obyčejného jogurtu
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce medu
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky drcených vloček červené papriky
- FRITTERS:
- 1 plechovka (15 uncí) cizrny nebo fazolí garbanzo, propláchnutá a scezená
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 velké vejce
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 šálku nasekaného čerstvého koriandru
- 2 zelené cibule nakrájené na tenké plátky
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 400 °C. V malé misce smíchejte prvních 6 ingrediencí; do doby podávání je uložte do chladničky.
- Cizrnu a koření vložte do kuchyňského robotu a zpracujte na jemno. Přidejte vejce a jedlou sodu; pulzujte, dokud se nespojí. Přeneste do mísy; vmíchejte koriandr a zelenou cibulku.
- Fazolovou směs po dávkách vhazujte po zaokrouhlených lžících na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte, dokud lehce nezhnědne, 5-6 minut. Podávejte s omáčkou.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
1 fritter with 2 teaspoons sauce: 34 kalorií, 1g tuky (0 nasycené tuky), 9mg cholesterol, 156mg sodík, 5g sacharidy (3g cukry, 1g vláknina), 1g bílkoviny.