Cizrnové lívance se sladkou pikantní omáčkou v horkovzdušné fritéze

3 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 5 min./batch

Porce

2 dozen (1 cup sauce)

 
Cizrna je v Pákistánu, kde jsem vyrůstala, běžnou součástí mnoha pokrmů. Když vařím pro své dcery, které se narodily v Americe, snažím se do jídla zakomponovat chutě své rodné země. V těchto smažených lívanečcích jsem spojila lehké koření pákistánských jídel s láskou ke smaženým pokrmům, které má rádo mnoho Američanů, včetně mých dcer. -Shahrin Hasan, York, Pensylvánie

Ingredience

  • 1 šálek obyčejného jogurtu
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky drcených vloček červené papriky
  • FRITTERS:
  • 1 plechovka (15 uncí) cizrny nebo fazolí garbanzo, propláchnutá a scezená
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 velké vejce
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 šálku nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 zelené cibule nakrájené na tenké plátky

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400 °C. V malé misce smíchejte prvních 6 ingrediencí; do doby podávání je uložte do chladničky.
  2. Cizrnu a koření vložte do kuchyňského robotu a zpracujte na jemno. Přidejte vejce a jedlou sodu; pulzujte, dokud se nespojí. Přeneste do mísy; vmíchejte koriandr a zelenou cibulku.
  3. Fazolovou směs po dávkách vhazujte po zaokrouhlených lžících na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte, dokud lehce nezhnědne, 5-6 minut. Podávejte s omáčkou.
Tip do kuchyně

 

  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 fritter with 2 teaspoons sauce: 34 kalorií, 1g tuky (0 nasycené tuky), 9mg cholesterol, 156mg sodík, 5g sacharidy (3g cukry, 1g vláknina), 1g bílkoviny.