Francouzské toasty s malinami v horkovzdušné fritéze

9 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. + chilling Cook: 20 min.

Porce

2 porce

 
Tyto toasty z fritézy ozvláštní každé ráno. Tento recept jsem připravila mamince ke Dni matek a obě jsme si na něm pochutnaly. -Sandi Tuttle, Hayward, Wisconsin

Ingredience

  • 2 plátky italského chleba nakrájené na 1/2palcové kostky
  • 1/2 šálku čerstvých nebo mražených malin
  • 2 unce smetanového sýra nakrájeného na 1/2palcové kostičky
  • 2 velká vejce
  • 1/2 šálku 2% mléka
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • RASPBERRY SYRUP:
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1/3 šálku vody
  • 2 šálky čerstvých nebo mražených malin, rozdělené
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
  • Mletá skořice, nepovinně

Postup přípravy

  1. Polovinu chlebových kostek rozdělte do dvou vymaštěných 8ouzových kelímků na pudink. Posypeme malinami a smetanovým sýrem. Navrch dejte zbývající chléb. V malé misce rozšlehejte vejce, mléko a sirup; nalijte na chléb. Přikryjte a nechte v chladničce odležet alespoň 1 hodinu.
  2. Předehřejte fritézu na 325 °C. Na tác ve fritovacím koši položte kelímky s pudinkem. Smažte 12-15 minut dozlatova a do nafouknutí.
  3. Mezitím v malém hrnci smíchejte kukuřičný škrob a vodu dohladka. Přidejte 1-1/2 šálku malin, citronovou šťávu, sirup a citronovou kůru. Přiveďte k varu; snižte teplotu. Vařte a míchejte, dokud nezhoustne, asi 2 minuty. Sceďte a vyhoďte semínka; nechte mírně vychladnout.
  4. Do sirupu jemně vmíchejte zbývající 1/2 šálku bobulí. V případě potřeby posypte toastové košíčky skořicí; podávejte se sirupem.
Tip do kuchyně

 

  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.

Výživová fakta

1 porce: 406 kalorií, 18g tuky (8g nasycené tuky), 221mg cholesterol, 301mg sodík, 50g sacharidy (24g cukry, 11g vláknina), 14g bílkoviny.