Francouzské tousty v horkovzdušné fritéze

7 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. + freezing Cook: 10 min.

Porce

1-1/2 dozen

 
Tento rychlý recept usnadňuje přípravu francouzských topinek ve fritéze. Mějte je po ruce v mrazáku a připravte si během chvilky vydatnou snídani. Skvěle se hodí i na bufetové stoly a k jídlu na cestách. –Taste of Home Testovací kuchyně

Ingredience

  • 6 plátků den starého texaského toastu
  • 4 velká vejce
  • 1 šálek 2% mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 až 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 šálek drcených kukuřičných lupínků, volitelně
  • moučkový cukr, volitelně
  • Javorový sirup

Postup přípravy

  1. Každý kousek chleba rozkrojte na třetiny a vložte do nevymazané misky o rozměrech 13×9 palců. Ve velké míse vyšlehejte vejce, mléko, cukr, vanilku a skořici. Nalijte na chléb; namáčejte 2 minuty a jednou otočte. V případě potřeby obalte chléb ze všech stran ve strouhance z kukuřičných lupínků.
  2. Vložte do vymaštěného pekáče o rozměrech 15x10x1 palec. Zmrazte, dokud neztuhne, asi 45 minut. Přendejte do vzduchotěsné nádoby a uložte do mrazničky.
  3. Chcete-li použít zmrazené francouzské tousty:Předehřejte fritézu na 350 °C. Vložte požadovaný počet kuliček na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte 3 minuty. Otočte; smažte dozlatova ještě 2-3 minuty. V případě potřeby posypte moučkovým cukrem. Podávejte se sirupem.
Tip do kuchyně

 

  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.

Výživová fakta

3 sticks: 184 kalorií, 6g tuky (2g nasycené tuky), 128mg cholesterol, 253mg sodík, 24g sacharidy (8g cukry, 1g vláknina), 8g bílkoviny.