Hamburgery plněné bylinkami a sýrem v horkovzdušné fritéze

4 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 15 min./batch

Porce

4 porce

 
Už vás nebaví stále stejné hamburgery z mletého hovězího masa? Tyto rychlé hamburgery z fritézy se smetanovou sýrovou náplní probudí vaše chuťové pohárky.» – Sherri Cox, Lucasville, Ohio.

Ingredience

  • 2 zelené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce mleté čerstvé petrželky
  • 4 lžičky dijonské hořčice, rozdělené na části
  • 3 lžíce suché strouhanky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, rozdrceného
  • 1/4 čajové lžičky sušených šalvějových lístků
  • 1 libra libového mletého hovězího masa (90% libové)
  • 2 unce sýra čedar nakrájeného na plátky
  • 4 rozdělené hamburgerové housky
  • Nepovinné polevy: Na talíři se nachází: listy hlávkového salátu, plátky rajčat, majonéza a další kečup.

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 375 °C. V malé misce smíchejte zelenou cibuli, petrželku a 2 lžičky hořčice. V jiné misce smíchejte strouhanku, kečup, koření a zbývající 2 lžičky hořčice. Přidejte hovězí maso do směsi strouhanky; lehce, ale důkladně promíchejte.
  2. Ze směsi vytvarujte 8 tenkých placiček. Do středu 4 placiček položte plátky sýra; na sýr dejte lžíci zelené cibulové směsi. Navrch položte zbývající placičky, okraje pevně přitiskněte k sobě a dbejte na úplné uzavření.
  3. Po částech pokládejte hamburgery v jedné vrstvě na tác v koši fritézy. Vařte 8 minut. Obraťte; vařte, dokud teploměr zapíchnutý do hamburgeru neukáže 160°, ještě 6-8 minut. Burgery podávejte na houskách s libovolnými přílohami.

Tipy na hamburgery ve fritéze

Jak dlouho trvá příprava hamburgeru ve fritéze?

Většina burgerů je hotová po 6 až 8 minutách smažení na vzduchu z každé strany (celkem 12 až 16 minut). Naše testovací kuchyně však zjistila, že doba přípravy se u různých značek fritéz výrazně liší, proto obvykle uvádíme rozmezí. Nejlepší je začít kontrolovat teplotu masa při prvním uvedeném čase a pokračovat ve vaření podle potřeby. U hamburgerů připravovaných ve fritéze byste měli vařit, dokud teploměr vložený do placičky neukáže 160 °F. Další tipy najdete v našem průvodci fritézou na vzduchu.

Co se hodí k hamburgerům plněným bylinkami a sýrem?

K těmto hamburgerům ze vzdušné fritézy můžete podávat tolik příloh! Pro začátek se k hamburgerům hodí ochucené hranolky, domácí cibulové kroužky a tento barevný těstovinový salát.

Výživová fakta

1 burger: 369 kalorií, 14g tuky (6g nasycené tuky), 79mg cholesterol, 850mg sodík, 29g sacharidy (6g cukry, 1g vláknina), 29g bílkoviny.