Hot dogy nacho v horkovzdušné fritéze

9 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 15 min.

Porce

6 porce

 
Dospělí i děti si zamilují tyto hot dogy ve fritéze inspirované jihozápadem. Toto jídlo je nejen finančně nenáročné, ale také horké, sýrové a chutné. —Joan Hallford, North Richland Hills, Texas

Ingredience

  • 6 párků v rohlíku
  • 3 tyčinky sýra čedar, podélně rozpůlené
  • 1-1/4 šálku hladké mouky
  • 1 šálek obyčejného řeckého jogurtu
  • 1/4 šálku salsy
  • 1/4 čajové lžičky chilli
  • 3 polévkové lžíce nasekané papričky jalapeňo bez semínek
  • 1 šálek drcených tortillových chipsů s příchutí nacho, rozdělený
  • Guacamole a zakysaná smetana, volitelně

Postup přípravy

  1. Každý párek v rohlíku podélně nařízněte, aniž byste ho prořízli; do zářezu vložte rozpůlenou sýrovou tyčinku. Odložte stranou.
  2. Předehřejte fritézu na 350 °C. Ve velké míse smíchejte mouku, jogurt, salsu, chilli, jalapeňos a 1/4 hrnku rozdrcených tortillových chipsů a vytvořte měkké těsto. Těsto položte na lehce pomoučený povrch; rozdělte ho na 6 dílů. Těsto rozválejte na 15 palců dlouhé proužky; jeden proužek omotejte kolem hot dogu plněného sýrem. Opakujte se zbývajícím těstem a párky v rohlíku. Párky postříkejte sprejem na vaření a opatrně je obalte ve zbývajících drcených lupíncích. Nastříkejte košík fritézy sprejem na vaření a vložte do něj párky, aniž by se dotýkaly, a nechte si prostor pro roztažení.
  3. Po částech vařte, dokud těsto mírně nezhnědne a sýr se nezačne rozpouštět, 8-10 minut. V případě potřeby podávejte s další salsou, zakysanou smetanou a guacamole.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 porce: 216 kalorií, 9g tuky (5g nasycené tuky), 23mg cholesterol, 513mg sodík, 26g sacharidy (3g cukry, 1g vláknina), 9g bílkoviny.