Kalamáry v horkovzdušné fritéze

6 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep Time: 20 min. Cook Time: 10 min./batch

Porce

5 dozen

 
null

Ingredience

  • 8 uncí očištěných čerstvých nebo mražených kalamárů, rozmražených a nakrájených na 1/2palcová kolečka
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 velké vejce, lehce našlehané
  • 1/2 šálku 2% mléka
  • 1 šálek panko strouhanky
  • 1/2 lžičky kořeněné soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • Sprej na vaření

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400 °C. V mělké misce smíchejte mouku a sůl. V jiné mělké misce rozšlehejte vejce a mléko. Ve třetí mělké misce smíchejte strouhanku, ochucenou sůl a pepř. Obalte kalamáry ve směsi mouky, pak je namočte do vaječné směsi a obalte ve směsi strouhanky.
  2. Kalamáry po částech vkládejte v jedné vrstvě do vymaštěné fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte 4 minuty. Otočte; postříkejte sprejem na vaření. Smažte dozlatova ještě 3-5 minut.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 piece: 11 kalorií, 0 tuky (0 nasycené tuky), 10mg cholesterol, 28mg sodík, 1g sacharidy (0 cukry, 0 vláknina), 1g bílkoviny.