
Celková doba
Prep: 30 min. Cook: 10 min./batch

Porce
2 dozen (1-1/4 cups sauce)
Tyto svěží a ovocné wontony ze vzdušné fritézy jsem poprvé podávala jako předkrm na letním luau. Moje rodina a přátelé si nyní tento recept na smažené wontony vychutnávají jako dezert při zvláštních příležitostech po celý rok. -Melissa Birdsong, Gilbert, Jižní Karolína
Recommended
Ingredience
- 4 unce smetanového sýra, změklého
- 1/4 šálku slazeného strouhaného kokosu
- 1/4 šálku rozmačkaného zralého banánu
- 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- 2 lžíce drceného ananasu z konzervy
- 1 šálek marshmallow creme
- 24 obalů na wontony
- Sprej na vaření
- SAUCE:
- 1 libra čerstvých jahod, oloupaných
- 1/4 šálku cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- Cukr moučka a mletá skořice
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 350 °C. V malé misce vyšlehejte smetanový sýr dohladka. Vmíchejte kokos, banán, vlašské ořechy a ananas. Vmíchejte marshmallow creme.
- Položte wonton obal 1 špičkou směrem k sobě. Zbývající obaly uchovávejte přikryté vlhkým papírovým ručníkem, dokud nebudou připraveny k použití. Do středu obalu dejte 2 lžičky náplně. Okraje navlhčete vodou, protilehlé rohy přeložte k sobě přes náplň a přitiskněte, aby se utěsnily. Postup opakujte se zbývajícími obaly a náplní.
- Wontony v dávkách rozložte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte 10-12 minut dozlatova a dokřupava.
- Mezitím vložte jahody do kuchyňského robotu; přikryjte je a zpracujte na pyré. V malém hrnci smíchejte cukr a kukuřičný škrob. Vmíchejte pyré z jahod. Přiveďte k varu; vařte a míchejte, dokud nezhoustnou, 2 minuty. V případě potřeby směs sceďte a ponechte si omáčku; semínka vyhoďte. Wontony posypeme moučkovým cukrem a skořicí. Podávejte s omáčkou.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
1 wonton with 1-1/2 teaspoons sauce: 83 kalorií, 3g tuky (1g nasycené tuky), 5mg cholesterol, 67mg sodík, 13g sacharidy (7g cukry, 1g vláknina), 1g bílkoviny.