Kmínová mrkev v horkovzdušné fritéze

8 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 15 min.

Porce

4 porce

 
Mrkev ze vzdušné fritézy je super přílohou – má velkou chuť a její příprava je hračka. Navíc se mi podařilo přimět manžela, aby tuhle voňavou, hluboce kořeněnou zeleninu snědl. -Taylor Kiser, Brandon, Florida

Ingredience

  • 2 lžičky semínek koriandru
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 libra mrkve, oloupané a nakrájené na 41/2palcové tyčinky
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • Mletý čerstvý koriandr, volitelně

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 325 °C. Na suché malé pánvi opékejte na středním ohni 45-60 sekund nebo dokud se nerozvoní koriandr a kmín, často míchejte. Nechte mírně vychladnout. Rozemelte je v mlýnku na koření nebo v hmoždíři a tloučku, dokud nebudou jemně rozdrcené.
  2. Vložte mrkev do velké mísy. Přidejte rozpuštěný kokosový olej, česnek, sůl, pepř a drcené koření; promíchejte. Položte na vymaštěný tác v koši fritézy.
  3. Za občasného míchání vařte 12-15 minut, dokud nejsou křupavé a lehce zhnědlé. V případě potřeby posypte koriandrem.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.

Výživová fakta

1 porce: 86 kalorií, 4g tuky (3g nasycené tuky), 0 cholesterol, 228mg sodík, 12g sacharidy (5g cukry, 4g vláknina), 1g bílkoviny.

Diabetické výměny: 1 zelenina, 1 tuk.