
Celková doba
Prep/Celková doba: 30 min.

Porce
2 porce
Recommended
Ingredience
- 1-1/2 libry nevařených krevet (26-30 kusů na libru)
- 1-1/2 šálku slazeného strouhaného kokosu
- 1/2 šálku strouhanky panko
- 4 velké vaječné bílky
- 3 kapky pálivé omáčky louisianského typu
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1/2 šálku hladké mouky
- SAUCE:
- 1 šálek meruňkové zavařeniny
- 1 lžička jablečného octa
- 1/4 lžičky drcených vloček červené papriky
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 375 °C. Krevety oloupejte a zbavte jádra, ocasy ponechte.
- V mělké míse promíchejte kokos se strouhankou. V jiné mělké misce vyšlehejte bílky, pálivou omáčku, sůl a pepř. Do třetí mělké misky dejte mouku.
- Krevety ponořte do mouky, aby se lehce obalily; přebytečnou mouku setřeste. Ponořte je do směsi bílků a poté do kokosové směsi a poklepejte, aby se obal lépe držel.
- Krevety v dávkách položte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Vařte 4 minuty. Krevety otočte a vařte, dokud kokos lehce nezhnědne a krevety nezrůžoví, asi o 4 minuty déle.
- Mezitím smíchejte ingredience na omáčku v malém hrnci; vařte a míchejte na středně nízkém ohni, dokud se zavařenina nerozpustí. Krevety ihned podávejte s omáčkou.
Tipy na kokosové krevety ve fritéze
Mohu místo čerstvých krevet použít mražené?
I když můžete dát zmrazené krevety přímo do fritézy, pro tento recept na kokosové krevety ve fritéze byste měli použít rozmražené krevety, aby se povlak rovnoměrně přichytil. Chcete-li se připravit dopředu, můžete krevety obalit a poté zmrazit, abyste je mohli použít později. Zde je náš úplný průvodce fritováním na vzduchu, včetně nejlepších modelů, receptů a tipů pro úspěšné vaření.
Proč se mi na kokosové krevety ve fritéze nepřichytí těsto?
Aby se těsto neokoukalo, krevety před obalením v mouce osušte. Mouka a bílky pak vytvoří lepivý povlak, který pomůže strouhance přilnout. Nenechte se zlákat k tomu, abyste krok s moukou vynechali! Pokud chcete tyto lahodné krevety posunout na další úroveň, zkuste je přidat do našich krevetových po’boyů z fritézy na vzduchu.
Jak skladujete kokosové krevety ve fritéze na vzduchu?
Uvařené a vychladlé kokosové krevety ze vzdušné fritézy skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 3 dny. V mrazničce vydrží až 3 měsíce. Chcete-li krevety znovu ohřát, pečte je na vymaštěném plechu při 350 °F, dokud nejsou křupavé a horké, nebo je smažte na vzduchu, dokud se neohřejí. Dále vyzkoušejte některý z těchto snadných receptů na krevety pro všední večer.
Výživové údaje
6 shrimp with 2 tablespoons sauce: 410 kalorií, 10g tuky (8g nasycené tuky), 138mg cholesterol, 418mg sodík, 58g sacharidy (34g cukry, 2g vláknina), 24g bílkoviny.