Kokosové krevety a meruňková omáčka v horkovzdušné fritéze

7 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep/Celková doba: 30 min.

Porce

2 porce

 
Panko strouhanka dodává těmto pikantním kokosovým krevetám z fritézy na vzduchu křupavost. Jsou ideální jako předkrm nebo jako hlavní jídlo. —Debi Mitchell, Flower Mound, Texas

Ingredience

  • 1-1/2 libry nevařených krevet (26-30 kusů na libru)
  • 1-1/2 šálku slazeného strouhaného kokosu
  • 1/2 šálku strouhanky panko
  • 4 velké vaječné bílky
  • 3 kapky pálivé omáčky louisianského typu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • SAUCE:
  • 1 šálek meruňkové zavařeniny
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1/4 lžičky drcených vloček červené papriky

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 375 °C. Krevety oloupejte a zbavte jádra, ocasy ponechte.
  2. V mělké míse promíchejte kokos se strouhankou. V jiné mělké misce vyšlehejte bílky, pálivou omáčku, sůl a pepř. Do třetí mělké misky dejte mouku.
  3. Krevety ponořte do mouky, aby se lehce obalily; přebytečnou mouku setřeste. Ponořte je do směsi bílků a poté do kokosové směsi a poklepejte, aby se obal lépe držel.
  4. Krevety v dávkách položte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Vařte 4 minuty. Krevety otočte a vařte, dokud kokos lehce nezhnědne a krevety nezrůžoví, asi o 4 minuty déle.
  5. Mezitím smíchejte ingredience na omáčku v malém hrnci; vařte a míchejte na středně nízkém ohni, dokud se zavařenina nerozpustí. Krevety ihned podávejte s omáčkou.

Tipy na kokosové krevety ve fritéze

Mohu místo čerstvých krevet použít mražené?

I když můžete dát zmrazené krevety přímo do fritézy, pro tento recept na kokosové krevety ve fritéze byste měli použít rozmražené krevety, aby se povlak rovnoměrně přichytil. Chcete-li se připravit dopředu, můžete krevety obalit a poté zmrazit, abyste je mohli použít později. Zde je náš úplný průvodce fritováním na vzduchu, včetně nejlepších modelů, receptů a tipů pro úspěšné vaření.

Proč se mi na kokosové krevety ve fritéze nepřichytí těsto?

Aby se těsto neokoukalo, krevety před obalením v mouce osušte. Mouka a bílky pak vytvoří lepivý povlak, který pomůže strouhance přilnout. Nenechte se zlákat k tomu, abyste krok s moukou vynechali! Pokud chcete tyto lahodné krevety posunout na další úroveň, zkuste je přidat do našich krevetových po’boyů z fritézy na vzduchu.

Jak skladujete kokosové krevety ve fritéze na vzduchu?

Uvařené a vychladlé kokosové krevety ze vzdušné fritézy skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 3 dny. V mrazničce vydrží až 3 měsíce. Chcete-li krevety znovu ohřát, pečte je na vymaštěném plechu při 350 °F, dokud nejsou křupavé a horké, nebo je smažte na vzduchu, dokud se neohřejí. Dále vyzkoušejte některý z těchto snadných receptů na krevety pro všední večer.

Výživové údaje

6 shrimp with 2 tablespoons sauce: 410 kalorií, 10g tuky (8g nasycené tuky), 138mg cholesterol, 418mg sodík, 58g sacharidy (34g cukry, 2g vláknina), 24g bílkoviny.