Kokosové krevety v horkovzdušné fritéze

2 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 25 min. Cook: 10 min./batch

Porce

6 porce

 
Kokosové vločky a panko strouhanka dodávají mému receptu na pikantní kokosové krevety z fritézy křupavost. Je ideální jako předkrm nebo hlavní jídlo. -Debi Mitchell, Flower Mound, Texas

Ingredience

  • 1/2 libry nevařených velkých krevet
  • 1/2 šálku slazeného strouhaného kokosu
  • 3 lžíce panko strouhanky
  • 2 velké vaječné bílky
  • 1/8 lžičky soli
  • Špetka pepře
  • Špetka pálivé omáčky louisianského typu
  • 3 lžíce hladké mouky
  • SAUCE:
  • 1/3 šálku meruňkové zavařeniny
  • 1/2 lžičky jablečného octa
  • Špetka drcených červených pepřových vloček

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 375 °C. Krevety oloupejte a zbavte kůže, ocasy ponechte.
  2. V mělké míse promíchejte kokos se strouhankou. V jiné mělké misce vyšlehejte bílky, sůl, pepř a pálivou omáčku. Do třetí mělké misky dejte mouku.
  3. Krevety namočte do mouky, aby se lehce obalily; přebytečnou mouku setřeste. Ponořte je do směsi bílků a poté do kokosové směsi a poklepejte, aby se obal lépe přichytil.
  4. Krevety položte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Vařte 4 minuty; krevety otočte a pokračujte ve vaření, dokud kokos lehce nezhnědne a krevety nezrůžoví, další 4 minuty.
  5. Mezitím smíchejte ingredience na omáčku v malém hrnci; vařte a míchejte na středně nízké teplotě, dokud se konzervy nerozpustí. Krevety ihned podávejte s omáčkou.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

6 shrimp with 2 tablespoons sauce: 423 kalorií, 10g tuky (8g nasycené tuky), 138mg cholesterol, 440mg sodík, 59g sacharidy (34g cukry, 2g vláknina), 25g bílkoviny.