
Celková doba
Prep: 25 min. Cook: 10 min./batch

Porce
6 porce
Kokosové vločky a panko strouhanka dodávají mému receptu na pikantní kokosové krevety z fritézy křupavost. Je ideální jako předkrm nebo hlavní jídlo. -Debi Mitchell, Flower Mound, Texas
Recommended
Ingredience
- 1/2 libry nevařených velkých krevet
- 1/2 šálku slazeného strouhaného kokosu
- 3 lžíce panko strouhanky
- 2 velké vaječné bílky
- 1/8 lžičky soli
- Špetka pepře
- Špetka pálivé omáčky louisianského typu
- 3 lžíce hladké mouky
- SAUCE:
- 1/3 šálku meruňkové zavařeniny
- 1/2 lžičky jablečného octa
- Špetka drcených červených pepřových vloček
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 375 °C. Krevety oloupejte a zbavte kůže, ocasy ponechte.
- V mělké míse promíchejte kokos se strouhankou. V jiné mělké misce vyšlehejte bílky, sůl, pepř a pálivou omáčku. Do třetí mělké misky dejte mouku.
- Krevety namočte do mouky, aby se lehce obalily; přebytečnou mouku setřeste. Ponořte je do směsi bílků a poté do kokosové směsi a poklepejte, aby se obal lépe přichytil.
- Krevety položte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Vařte 4 minuty; krevety otočte a pokračujte ve vaření, dokud kokos lehce nezhnědne a krevety nezrůžoví, další 4 minuty.
- Mezitím smíchejte ingredience na omáčku v malém hrnci; vařte a míchejte na středně nízké teplotě, dokud se konzervy nerozpustí. Krevety ihned podávejte s omáčkou.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
6 shrimp with 2 tablespoons sauce: 423 kalorií, 10g tuky (8g nasycené tuky), 138mg cholesterol, 440mg sodík, 59g sacharidy (34g cukry, 2g vláknina), 25g bílkoviny.