
Celková doba
Prep: 20 min. Cook: 10 min./batch

Porce
2 dozen (1/2 cup sauce)
Tento slavnostní předkrm s wasabi v krabích koláčcích i v omáčce na namáčení přináší na sváteční večírek svůj vlastní žár. -Marie Rizzio, Interlochen, Michigan
Recommended
Ingredience
- 1 středně velká sladká červená paprika, nadrobno nakrájená
- 1 celerové žebro, jemně nasekané
- 3 zelené cibulky, jemně nasekané
- 2 velké vaječné bílky
- 3 lžíce majonézy se sníženým obsahem tuku
- 1/4 lžičky připraveného wasabi
- 1/4 lžičky soli
- 1/3 šálku a 1/2 šálku suché strouhanky, rozděleno
- 1-1/2 šálku hrudkovitého krabího masa, osušeného
- Sprej na pečení
- OMÁČKA:
- 1 nasekané celerové žebro
- 1/3 šálku majonézy se sníženým obsahem tuku
- 1 zelená cibule, nasekaná
- 1 polévková lžíce sladké okurky
- 1/2 čajové lžičky připraveného wasabi
- 1/4 lžičky celerové soli
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 375 °C. Smíchejte prvních 7 ingrediencí; přidejte 1/3 hrnku strouhanky. Jemně vmíchejte kraby.
- Zbylou strouhanku dejte do mělké mísy. Do strouhanky vhoďte vrchovaté lžíce krabí směsi. Jemně ji obalte a vytvarujte placičky o tloušťce 3/4 palce. Po částech je v jedné vrstvě položte na vymaštěný tác v koši fritézy. Krabí placky postříkejte sprejem na vaření. Smažte dozlatova 8-12 minut, v polovině vaření opatrně obraťte a postříkejte dalším sprejem na vaření.
- Mezitím vložte ingredience na omáčku do kuchyňského robotu; 2-3krát pulzujte, aby se smíchaly, nebo dokud nedosáhnete požadované konzistence. Krabí koláčky ihned podávejte s omáčkou.
Tip do kuchyně
- Při našem testování jsme zjistili, že doba přípravy se u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob přípravy, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedený čas a podle potřeby jej upravte.
Výživová fakta
1 crab cake with 1 teaspoon sauce: 49 kalorií, 2g tuky (0 nasycené tuky), 13mg cholesterol, 179mg sodík, 4g sacharidy (1g cukry, 0 vláknina), 3g bílkoviny.