Krevetové tacos s popcornem a zelným salátem v horkovzdušné fritéze

4 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep/Celková doba: 30 min.

Porce

4 porce

 
Ráda kombinuji klasické chutě novými způsoby. Tento zdravý recept kombinuje křupavé popcornové krevety a tacos! Je to jeden z nejoblíbenějších pokrmů mé rodiny. Aby tacos obsahovaly méně sacharidů, použijte místo tortilly salát. -Julie Peterson, Crofton, Maryland

Ingredience

  • 2 šálky směsi zelného salátu
  • 1/4 šálku mletého čerstvého koriandru
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce medu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a mletá, volitelně
  • 2 velká vejce
  • 2 lžíce 2% mléka
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1-1/2 šálku panko strouhanky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce česnekového prášku
  • 1 libra nevařených krevet (41-50 kusů na libru), oloupaných a zbavených kostí
  • Sprej na vaření
  • 8 kukuřičných tortill (6 palců), ohřátých
  • 1 středně zralé avokádo, oloupané a nakrájené na plátky

Postup přípravy

  1. V malé misce smíchejte směs salátu coleslaw, koriandr, limetkovou šťávu, med, sůl a případně jalapeňo; promíchejte. Odložte stranou.
  2. Předehřejte fritézu na 375 °C. V mělké misce rozšlehejte vejce a mléko. Do samostatné mělké misky dejte mouku. Ve třetí mělké misce smíchejte panko, kmín a česnekový prášek. Krevety ponořte do mouky tak, aby se obalily z obou stran; přebytečné množství oklepejte. Namočte je do vaječné směsi a poté do směsi panko a poklepejte, aby se obal lépe přichytil.
  3. Krevety po částech naaranžujte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte 2-3 minuty dozlatova. Otočte je a postříkejte sprejem na vaření. Vařte 2-3 minuty, dokud krevety nezrůžoví a nezískají zlatohnědou barvu.
  4. Krevety podávejte v tortillách se směsí salátu coleslaw a avokádem.
Papriky (pálivé)

Při krájení pálivých paprik používejte jednorázové rukavice; oleje mohou spálit pokožku. Nedotýkejte se obličeje.

Výživová fakta

2 tacos: 456 kalorií, 12g tuky (2g nasycené tuky), 213mg cholesterol, 414mg sodík, 58g sacharidy (11g cukry, 8g vláknina), 29g bílkoviny.