Křupavé kari paličky v horkovzdušné fritéze

7 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 35 min. Cook: 15 min./batch

Porce

4 porce

 
Tyto kuřecí paličky ze vzdušné fritézy jsou chutné, křupavé na povrchu a šťavnaté uvnitř. Někdy přidávám kromě kari koření i vločky červené papriky, pokud je chci trochu okořenit. Ráda je podávám s rýží ochucenou kuřecím masem a vařenou brokolicí. -Zena Furgason, Norman, Oklahoma

Ingredience

  • 1 libra kuřecích paliček
  • 3/4 lžičky soli, rozdělené
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kari
  • 1/2 čajové lžičky cibulové soli
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • Mletý čerstvý koriandr, volitelně

Postup přípravy

  1. Kuře vložte do velké mísy; přidejte 1/2 lžičky soli a tolik vody, aby bylo pokryto. Nechte 15 minut stát při pokojové teplotě. Osušte a osušte.
  2. Předehřejte fritézu na 375 °C. V jiné míse smíchejte olej, kari koření, cibulovou sůl, česnekový prášek a zbývající 1/4 lžičky soli; přidejte kuře a promíchejte. Po částech umístěte kuře v jedné vrstvě na tác v koši fritézy. Smažte, dokud teploměr zapíchnutý do kuřete neukáže 170-175 °C, 15-17 minut, a v polovině smažení kuře otočte. V případě potřeby posypte koriandrem.

Tipy na kuřecí paličky ve fritéze

Je kuře smažené na vzduchu zdravější?

Kuře smažené na vzduchu má méně kalorií a tuku než kuře smažené ve fritéze nebo na pánvi. Nutričně je podobné kuřeti pečenému v troubě, ale může mít křupavou strukturu smaženého kuřete.

Lze ve fritéze připravit mražená kuřecí stehna?

Ano, můžete! Jen počítejte s delší dobou pečení a použijte teploměr na pero, abyste se ujistili, že kuře dosáhne vnitřní teploty alespoň 170°.

Co se hodí ke křupavým kari paličkám?

Tento pokrm podávejte s několika přílohami, například s touto koriandrovo-vápenatou rýží, brokolicí, květákovou rýží, tímto indickým okurkovým salátem a chlebem naan.

Výživová fakta

2 ounces cooked chicken: 180 kalorií, 13g tuky (3g nasycené tuky), 47mg cholesterol, 711mg sodík, 1g sacharidy (0 cukry, 1g vláknina), 15g bílkoviny.