Krůtí krokety v horkovzdušné fritéze

8 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 10 min./batch

Porce

6 porce

 
Vyrůstala jsem v rodině, která se těšila na zbytky ze Dne díkůvzdání. Ale neohřívali jsme jen krocana a brambory v mikrovlnné troubě – naši kulinářskou kreativitu jsme posunuli na novou úroveň díky receptům, jako jsou tyto krůtí krokety z fritézy. Podávejte je s křupavým zeleným salátem a získáte nezapomenutelné jídlo. -Meredith Coe, Charlottesville, Virginie

Ingredience

  • 2 šálky bramborové kaše (s přídavkem mléka a másla)
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/2 šálku strouhaného švýcarského sýra
  • 1 šalotka, jemně nasekaná
  • 2 lžičky mletého čerstvého rozmarýnu nebo 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, rozdrceného
  • 1 lžička mleté čerstvé šalvěje nebo 1/4 lžičky sušených šalvějových lístků
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 3 šálky nadrobno nakrájeného vařeného krůtího masa
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce vody
  • 1-1/4 šálku panko strouhanky
  • Sprej na vaření s máslovou příchutí
  • Zakysaná smetana, volitelně

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 350 °C. Ve velké míse smíchejte bramborovou kaši, sýry, šalotku, rozmarýn, šalvěj, sůl a pepř; vmíchejte krůtí maso. Lehce, ale důkladně promíchejte. Vytvarujte dvanáct placiček o tloušťce 1 cm.
  2. V mělké misce rozšlehejte vejce a vodu. Do další mělké misky dejte strouhanku. Krokety namočte do vaječné směsi a poté do strouhanky a poklepejte, aby obal přilnul.
  3. Krokety v dávkách pokládejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte 4-5 minut dozlatova. Otočte je a postříkejte sprejem na vaření. Smažte dozlatova, 4-5 minut. V případě potřeby podávejte se zakysanou smetanou.
Tip do kuchyně

 

  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

2 croquettes: 322 kalorií, 12g tuky (6g nasycené tuky), 124mg cholesterol, 673mg sodík, 22g sacharidy (2g cukry, 2g vláknina), 29g bílkoviny.

Diabetické výměny: 4 libové maso, 1-1/2 škrobu, 1 tuk.