
Celková doba
Prep: 20 min. Cook: 10 min./batch

Porce
6 porce
Vyrůstala jsem v rodině, která se těšila na zbytky ze Dne díkůvzdání. Ale neohřívali jsme jen krocana a brambory v mikrovlnné troubě – naši kulinářskou kreativitu jsme posunuli na novou úroveň díky receptům, jako jsou tyto krůtí krokety z fritézy. Podávejte je s křupavým zeleným salátem a získáte nezapomenutelné jídlo. -Meredith Coe, Charlottesville, Virginie
Recommended
Ingredience
- 2 šálky bramborové kaše (s přídavkem mléka a másla)
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 1/2 šálku strouhaného švýcarského sýra
- 1 šalotka, jemně nasekaná
- 2 lžičky mletého čerstvého rozmarýnu nebo 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, rozdrceného
- 1 lžička mleté čerstvé šalvěje nebo 1/4 lžičky sušených šalvějových lístků
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 3 šálky nadrobno nakrájeného vařeného krůtího masa
- 1 velké vejce
- 2 lžíce vody
- 1-1/4 šálku panko strouhanky
- Sprej na vaření s máslovou příchutí
- Zakysaná smetana, volitelně
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 350 °C. Ve velké míse smíchejte bramborovou kaši, sýry, šalotku, rozmarýn, šalvěj, sůl a pepř; vmíchejte krůtí maso. Lehce, ale důkladně promíchejte. Vytvarujte dvanáct placiček o tloušťce 1 cm.
- V mělké misce rozšlehejte vejce a vodu. Do další mělké misky dejte strouhanku. Krokety namočte do vaječné směsi a poté do strouhanky a poklepejte, aby obal přilnul.
- Krokety v dávkách pokládejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte 4-5 minut dozlatova. Otočte je a postříkejte sprejem na vaření. Smažte dozlatova, 4-5 minut. V případě potřeby podávejte se zakysanou smetanou.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
2 croquettes: 322 kalorií, 12g tuky (6g nasycené tuky), 124mg cholesterol, 673mg sodík, 22g sacharidy (2g cukry, 2g vláknina), 29g bílkoviny.
Diabetické výměny: 4 libové maso, 1-1/2 škrobu, 1 tuk.