Kuře na jižanský způsob v horkovzdušné fritéze

8 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep:15 min. Cook: 20 min./batch

Porce

6 porce

 
Tomuto receptu říkám nejoblíbenější kuře ve fritéze v Americe. Tajemství spočívá v bylinkové, zlatohnědé polevě, díky níž je kuře mimořádně vlhké a chutné. -Elaina Morgan, Rickman, Tennessee

Ingredience

  • 2 hrnky rozdrcených sušenek Ritz (asi 50)
  • 1 lžíce mleté čerstvé petrželky
  • 1 lžička česnekové soli
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 čajové lžičky pepře
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 čajové lžičky rozetřené šalvěje
  • 1 velké vejce, rozšlehané
  • 1 brojlerové/smažené kuře (3 až 4 kg), rozporcované
  • Sprej na vaření

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 375 °C. V mělké míse smíchejte prvních 7 přísad. Vejce dejte do samostatné mělké misky. Kuře namočte do vajíčka a poté do směsi sušenek a poklepejte, aby obalení lépe přilnulo. Kuře v dávkách položte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte ho sprejem na vaření.
  2. Vařte 10 minut. Kuře otočte a postříkejte sprejem na vaření. Vařte, dokud kuře nezíská zlatohnědou barvu a šťávy nebudou čiré, ještě 10-20 minut.

Tipy na kuřecí maso ve fritéze na jižanský způsob

Jak dlouho byste měli vařit kuře ve fritéze?

Jak dlouho byste měli kuře ve fritéze připravovat, záleží na značce fritézy a na samotném receptu. Při našem testování jsme zjistili, že doba přípravy se u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob vaření, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedený čas a podle potřeby jej upravte. Většina kuřat se bude smažit asi 20-25 minut nebo dokud nedosáhne teploty 165 F.

Je kuře smažené na vzduchu zdravé?

Smažení kuřete na vzduchu nemusí být nutně zdravé, ale snižuje množství kalorií z tuku, který by se jinak použil na smažení potravin, jako je klasické smažené kuře. Díky způsobu, jakým fritézy fungují, jsou tedy recepty v nich připravené ve srovnání s těmi konvenčně smaženými štíhlejší, a to je to, co v dnešní době spousta z nás hledá: ušetřit kalorie a zároveň jíst jídlo, které skvěle chutná.

Lze ve fritéze smažit mražené kuře?

Vkládání mraženého kuřete do fritézy je bezpečné a proveditelné. Jakmile je kuře připravené, předehřejte fritézu na 360 F. Smažte 20-25 minut nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 165 F.

Výživové údaje

5 ounces cooked chicken: 410 kalorií, 23g tuky (6g nasycené tuky), 135mg cholesterol, 460mg sodík, 13g sacharidy (2g cukry, 1g vláknina), 36g bílkoviny.