Kuřecí proužky z bagety se vším všudy v horkovzdušné fritéze

3 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 10 min. Cook: 15 min./batch

Porce

4 porce

 
Miluji chuťový profil všech baget, a tak jsem ho znovu vytvořila s tradičními obalovanými kuřecími prsty. Podávejte je s oblíbenou omáčkou na namáčení. -Cynthia Gerken, Naples, Florida

Ingredience

  • 1 den stará bageta se vším všudy, natrhaná
  • 1/2 šálku panko strouhanky
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/4 lžičky drcených červených pepřových vloček
  • 1/4 šálku másla nakrájeného na kostičky
  • 1 libra kuřecích řízků
  • 1/2 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400 °C. Roztrhanou housku rozmixujte v kuchyňském robotu na hrubé drobky. Do mělké misky dejte 1/2 šálku bagelových drobků; promíchejte je s panko, sýrem a pepřovými vločkami. (Zbylé drobky z bagelů vyhoďte nebo si je schovejte na jiné použití.)
  2. V mělké misce vhodné do mikrovlnné trouby rozehřejte máslo, dokud se nerozpustí. Kuře posypeme solí. Ponořte ho do teplého másla a pak ho obalte ve směsi drobků. Kuřecí maso po částech pokládejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy.
  3. Vařte 7 minut; kuře otočte. Pokračujte ve vaření, dokud obal není zlatohnědý a kuře není růžové, 7-8 minut. Ihned podávejte.
Tip do kuchyně
  • Při našem testování jsme zjistili, že se doby přípravy u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob vaření, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedenou dobu a podle potřeby ji upravte.

Výživová fakta

1 porce: 269 kalorií, 13g tuky (7g nasycené tuky), 88mg cholesterol, 663mg sodík, 8g sacharidy (1g cukry, 0 vláknina), 31g bílkoviny.