Kuřecí prsty v horkovzdušné fritéze

8 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 15 min./batch

Porce

4 porce

 
Kuřecí prsty patří už dlouho k mým oblíbeným. Vlastně mi málokdy unikne téměř jakákoli smažená dobrota ve tvaru prstu. Tyto kuřecí prsty z fritézy mě zbavily pocitu viny. -Dianne DeGarmo-Carr, Alexander, Arkansas

Ingredience

  • 3/4 libry kuřecích prsou bez kůže a kostí
  • 1/2 šálku podmáslí
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 šálek hladké mouky
  • 3 šálky kukuřičných lupínků, drcených
  • 1 obálka koření taco
  • Rančerský dip ze zakysané smetany nebo salsy

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400 °C. Kuřecí prsa naklepejte paličkou na maso na tloušťku 1/2 palce. Nakrájejte je na 1 cm široké proužky.
  2. V mělké misce našlehejte podmáslí a pepř. Do samostatné mělké misky dejte mouku. Ve třetí misce smíchejte kukuřičné lupínky a koření taco. Kuře namočte do mouky, aby se obalilo z obou stran; přebytečnou mouku setřeste. Ponořte ho do podmáslí a poté do směsi kukuřičných lupínků a poklepejte, aby se kuře lépe obalilo.
  3. Kuřecí maso po částech pokládejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte, dokud povrch nezezlátne a kuře není růžové, 7-8 minut z každé strany. Postup opakujte se zbývajícím kuřetem. Podávejte s rančerským dipem nebo salsou.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 porce: 676 kalorií, 36g tuky (6g nasycené tuky), 47mg cholesterol, 1431mg sodík, 60g sacharidy (4g cukry, 3g vláknina), 24g bílkoviny.