Kuřecí stehýnka v horkovzdušné fritéze

3 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 25 min. Cook: 15 min./batch

Porce

4 porce

 
Do svého receptu na kuřecí řízky ze vzdušné fritézy jsem přidala všechny složky zapečených brambor – čedar, brambory, slaninu, zakysanou smetanu a pažitku. Toto rychlé a snadné jídlo si zamiluje každé dítě! -Cyndy Gerken, Naples, Florida

Ingredience

  • 1/2 šálku strouhanky panko
  • 1/2 šálku bramborových tyčinek, rozdrcených
  • 1/2 šálku rozdrcených sýrových sušenek
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu
  • 2 proužky slaniny, uvařené a nadrobené
  • 2 lžičky mleté čerstvé pažitky
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 libra kuřecích řízků
  • Další zakysaná smetana a pažitka

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400 °C. V mělké míse smíchejte prvních 6 ingrediencí. V jiné mělké míse vyšlehejte máslo a zakysanou smetanu. Kuře namočte do máslové směsi a poté do směsi strouhanky a poklepejte, aby se kuře lépe obalilo.
  2. Kuřecí maso po částech rozložte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte ho sprejem na vaření. Smažte, dokud povrch nezíská zlatohnědou barvu a kuře nebude růžové, 7-8 minut z každé strany. Podávejte s další zakysanou smetanou a pažitkou.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 porce: 256 kalorií, 14g tuky (7g nasycené tuky), 84mg cholesterol, 267mg sodík, 6g sacharidy (0 cukry, 0 vláknina), 29g bílkoviny.