
Celková doba
Prep: 25 min. Cook: 15 min./batch

Porce
4 porce
Do svého receptu na kuřecí řízky ze vzdušné fritézy jsem přidala všechny složky zapečených brambor – čedar, brambory, slaninu, zakysanou smetanu a pažitku. Toto rychlé a snadné jídlo si zamiluje každé dítě! -Cyndy Gerken, Naples, Florida
Recommended
Ingredience
- 1/2 šálku strouhanky panko
- 1/2 šálku bramborových tyčinek, rozdrcených
- 1/2 šálku rozdrcených sýrových sušenek
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
- 2 proužky slaniny, uvařené a nadrobené
- 2 lžičky mleté čerstvé pažitky
- 1/4 šálku rozpuštěného másla
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 libra kuřecích řízků
- Další zakysaná smetana a pažitka
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 400 °C. V mělké míse smíchejte prvních 6 ingrediencí. V jiné mělké míse vyšlehejte máslo a zakysanou smetanu. Kuře namočte do máslové směsi a poté do směsi strouhanky a poklepejte, aby se kuře lépe obalilo.
- Kuřecí maso po částech rozložte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte ho sprejem na vaření. Smažte, dokud povrch nezíská zlatohnědou barvu a kuře nebude růžové, 7-8 minut z každé strany. Podávejte s další zakysanou smetanou a pažitkou.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
1 porce: 256 kalorií, 14g tuky (7g nasycené tuky), 84mg cholesterol, 267mg sodík, 6g sacharidy (0 cukry, 0 vláknina), 29g bílkoviny.