
Celková doba
Prep: 30 min. Bake: 10 min./batch

Porce
4 pizzas
Když jsem přišla na tento recept na pizzu ve fritéze, byla jsem v nebi! Příprava těchto osobních koláčů je velmi snadná a teď, když si je moji kluci mohou upravit podle sebe, jsou všichni spokojení. -Margo Zoerner, Pleasant Prairie, Wisconsin
Recommended
Ingredience
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 středně velký citron (odšťavněný)
- 1 stroužek česneku, mletý
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 filety z lososa (každý o hmotnosti 4 unce)
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 400&stupňů.
- V malém hrnci rozpusťte máslo na středním ohni. Přidejte javorový sirup, hořčici, citronovou šťávu a prolisovaný česnek. Snižte teplotu a vařte, dokud směs mírně nezhoustne, 2-3 minuty. Odstavte z ohně a dejte stranou.
- Lososa pokapejte olivovým olejem; posypte solí a pepřem. Rybu položte v jedné vrstvě do koše fritézy. Vařte, dokud ryba lehce nezhnědne a nezačne se snadno odlupovat vidličkou, 5-7 minut. Těsně před podáváním pokapejte omáčkou.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
1 fillet: 329 kalorií, 23g tuky (8g nasycené tuky), 80mg cholesterol, 365mg sodík, 11g sacharidy (9g cukry, 0 vláknina), 19g bílkoviny.