Losos s javorovou dijonskou polevou v horkovzdušné fritéze

8 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 30 min. Bake: 10 min./batch

Porce

4 pizzas

 
Když jsem přišla na tento recept na pizzu ve fritéze, byla jsem v nebi! Příprava těchto osobních koláčů je velmi snadná a teď, když si je moji kluci mohou upravit podle sebe, jsou všichni spokojení. -Margo Zoerner, Pleasant Prairie, Wisconsin

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 středně velký citron (odšťavněný)
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 filety z lososa (každý o hmotnosti 4 unce)
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400&stupňů.
  2. V malém hrnci rozpusťte máslo na středním ohni. Přidejte javorový sirup, hořčici, citronovou šťávu a prolisovaný česnek. Snižte teplotu a vařte, dokud směs mírně nezhoustne, 2-3 minuty. Odstavte z ohně a dejte stranou.
  3. Lososa pokapejte olivovým olejem; posypte solí a pepřem. Rybu položte v jedné vrstvě do koše fritézy. Vařte, dokud ryba lehce nezhnědne a nezačne se snadno odlupovat vidličkou, 5-7 minut. Těsně před podáváním pokapejte omáčkou.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 fillet: 329 kalorií, 23g tuky (8g nasycené tuky), 80mg cholesterol, 365mg sodík, 11g sacharidy (9g cukry, 0 vláknina), 19g bílkoviny.