Masové kuličky s rozmarýnovou klobásou v horkovzdušné fritéze

4 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 10 min./batch

Porce

about 2 dozen

 
Tyto karbanátky z fritézy byly vytvořeny jako předkrm na svatbu kamarádky a okamžitě se staly hitem. Teď si na nich doma pochutnáváme často. —Steve Hansen, Redmond, Washington

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžička kari
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • 1 sklenice (4 unce) nakrájených pimientos, okapaná
  • 1/4 šálku suché strouhanky
  • 1/4 šálku mleté čerstvé petrželky
  • 1 lžíce mletého čerstvého rozmarýnu
  • Vepřová klobása: 2 libry volně ložené vepřové klobásy
  • Paličky preclíků, nepovinné

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400 °C. V malé pánvi rozehřejte na středním plameni olej; česnek s kari kořením smažte 1-2 minuty, dokud nezměkne. Nechte mírně vychladnout.
  2. V míse smíchejte vejce, pimientos, strouhanku, petrželku, rozmarýn a česnekovou směs. Přidejte klobásu; lehce, ale důkladně promíchejte.
  3. Vytvarujte kuličky o průměru 1-1/4 palce. Položte je v jedné vrstvě na tác ve fritovacím koši; smažte, dokud lehce nezhnědnou a nejsou propečené, 7-10 minut. V případě potřeby podávejte s preclíky.
Tip do kuchyně
  • Při našem testování jsme zjistili, že se doby přípravy u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob vaření, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedenou dobu a podle potřeby ji upravte.

Výživová fakta

1 meatball: 96 kalorií, 8g tuky (2g nasycené tuky), 24mg cholesterol, 208mg sodík, 2g sacharidy (0 cukry, 0 vláknina), 4g bílkoviny.