
Celková doba
Prep: 20 min. Cook: 10 min./batch

Porce
about 2 dozen
Tyto karbanátky z fritézy byly vytvořeny jako předkrm na svatbu kamarádky a okamžitě se staly hitem. Teď si na nich doma pochutnáváme často. —Steve Hansen, Redmond, Washington
Recommended
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, mleté
- 1 lžička kari
- 1 velké vejce, lehce rozšlehané
- 1 sklenice (4 unce) nakrájených pimientos, okapaná
- 1/4 šálku suché strouhanky
- 1/4 šálku mleté čerstvé petrželky
- 1 lžíce mletého čerstvého rozmarýnu
- Vepřová klobása: 2 libry volně ložené vepřové klobásy
- Paličky preclíků, nepovinné
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 400 °C. V malé pánvi rozehřejte na středním plameni olej; česnek s kari kořením smažte 1-2 minuty, dokud nezměkne. Nechte mírně vychladnout.
- V míse smíchejte vejce, pimientos, strouhanku, petrželku, rozmarýn a česnekovou směs. Přidejte klobásu; lehce, ale důkladně promíchejte.
- Vytvarujte kuličky o průměru 1-1/4 palce. Položte je v jedné vrstvě na tác ve fritovacím koši; smažte, dokud lehce nezhnědnou a nejsou propečené, 7-10 minut. V případě potřeby podávejte s preclíky.
Tip do kuchyně
- Při našem testování jsme zjistili, že se doby přípravy u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob vaření, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedenou dobu a podle potřeby ji upravte.
Výživová fakta
1 meatball: 96 kalorií, 8g tuky (2g nasycené tuky), 24mg cholesterol, 208mg sodík, 2g sacharidy (0 cukry, 0 vláknina), 4g bílkoviny.