Medové skořicové rohlíčky v horkovzdušné fritéze

9 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 35 min. + cooling Cook: 10 min./batch

Porce

24 porce

 
Tato skořicová pochoutka mi připomíná baklavu, ale díky několika jednoduchým ingrediencím je s ní jen zlomek práce. O recept se se mnou podělila moje teta Adele a já si na ni vzpomenu, kdykoli ho dělám. Je to jedna z mých nejoblíbenějších pochoutek z fritézy! —Sue Falk, Sterling Heights, Michigan

Ingredience

  • 2 šálky mletých vlašských ořechů, opražených
  • 1/4 šálku cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 12 listů mraženého filo těsta, rozmražených
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla
  • SYRUP:
  • 1/2 šálku medu
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 šálku vody
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 325°. Smíchejte vlašské ořechy, cukr a skořici.
  2. Položte 1 plát těsta phyllo na voskovaný papír o rozměrech 15×12 palců; potřete ho máslem. Na něj položte druhý plát fylo těsta a potřete ho máslem. (Zbylé filo přikryjte vlhkou utěrkou, aby nevyschlo.) Posypte 1/4 hrnku ořechové směsi. Voskovaný papír pevně srolujte do tvaru želé, začněte delší stranou a během rolování odstraňujte papír. Rozkrojte roládu na 4 menší roličky. Potřete je máslem a zajistěte párátky. Postup opakujte se zbývajícím filo těstem a 1/4 hrnku ořechové směsi. Po částech je v jedné vrstvě položte na vymaštěný plech v koši fritézy. Smažte do světle hnědé barvy 9-11 minut. Nechte vychladnout na drátěné mřížce. Párátka vyhoďte.
  3. Mezitím v malém hrnci smíchejte všechny přísady sirupu. Přiveďte k varu. Snižte teplotu; vařte 5 minut. Nechte 10 minut vychladnout. Přeneste skořicové rohlíčky na servírovací talíř; pokapejte je sirupem. Posypte je zbývající ořechovou směsí.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.

Výživová fakta

1 cinnamon rollup: 140 kalorií, 8g tuky (3g nasycené tuky), 10mg cholesterol, 56mg sodík, 17g sacharidy (13g cukry, 1g vláknina), 2g bílkoviny.