Mini koblihy s nutellou v horkovzdušné fritéze

4 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 30 min. Cook: 10 min./batch

Porce

32 doughnuts

 
Tyto koblihy ze vzdušné fritézy můžete připravit předem a pak je uložit do chladničky. Důležité je, aby těsto před smažením dosáhlo pokojové teploty. -Renee Murphyová, Smithtown, New York

Ingredience

  • 1 velké vejce
  • 1 lžíce vody
  • 1 tuba (16,3 unce) velkých chlazených vločkových sušenek (8 kusů)
  • 2/3 šálku Nutelly
  • Cukr moučka

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 300°. Rozšlehejte vejce s vodou. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte každou sušenku do kruhu o průměru 6 palců; každou nakrájejte na 4 klínky. Lehce potřete vaječnou směsí; každý klín potřete 1 lžičkou Nutelly. Rohy přetáhněte přes náplň nahoru; okraje pevně přitiskněte, aby se utěsnily.
  2. Klíny po částech rozložte v jedné vrstvě na nenamazaný tác v koši fritézy. Smažte dozlatova 8-10 minut a jednou je otočte. Poprašte moučkovým cukrem; podávejte teplé.
Tip do kuchyně

 

  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 doughnut: 94 kalorií, 6g tuky (1g nasycené tuky), 6mg cholesterol, 119mg sodík, 10g sacharidy (4g cukry, 0 vláknina), 1g bílkoviny.