
Celková doba
Prep: 30 min. Cook: 10 min./batch

Porce
32 doughnuts
Tyto koblihy ze vzdušné fritézy můžete připravit předem a pak je uložit do chladničky. Důležité je, aby těsto před smažením dosáhlo pokojové teploty. -Renee Murphyová, Smithtown, New York
Recommended
Ingredience
- 1 velké vejce
- 1 lžíce vody
- 1 tuba (16,3 unce) velkých chlazených vločkových sušenek (8 kusů)
- 2/3 šálku Nutelly
- Cukr moučka
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 300°. Rozšlehejte vejce s vodou. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte každou sušenku do kruhu o průměru 6 palců; každou nakrájejte na 4 klínky. Lehce potřete vaječnou směsí; každý klín potřete 1 lžičkou Nutelly. Rohy přetáhněte přes náplň nahoru; okraje pevně přitiskněte, aby se utěsnily.
- Klíny po částech rozložte v jedné vrstvě na nenamazaný tác v koši fritézy. Smažte dozlatova 8-10 minut a jednou je otočte. Poprašte moučkovým cukrem; podávejte teplé.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
1 doughnut: 94 kalorií, 6g tuky (1g nasycené tuky), 6mg cholesterol, 119mg sodík, 10g sacharidy (4g cukry, 0 vláknina), 1g bílkoviny.