Mleté hovězí wellington v horkovzdušné fritéze

7 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 30 min. Cook: 20 min.

Porce

2 porce

 
Zkoušení nových receptů – jako je tento Wellington ve fritéze – je jedním z mých oblíbených koníčků. Nahradila jsem svíčkovou mignon mletým hovězím masem, ale přesto jsem zachovala hovězí dobrotu. -Julie Frankamp, Nicollet, Minnesota

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 1/2 šálku nakrájených čerstvých hub
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 1/4 lžičky pepře, rozděleno
  • 1/2 šálku smetany typu půl na půl
  • 1 velký vaječný žloutek
  • 2 polévkové lžíce jemně nasekané cibule
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 libry mletého hovězího masa
  • 1 trubička (4 unce) chlazených půlměsíčků
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané, nepovinné
  • 1 lžička sušené petrželové natě

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 300 °C. V hrnci rozehřejte máslo na středně vysoké teplotě. Přidejte houby; vařte a míchejte, dokud nezměknou, 5-6 minut. Vmíchejte mouku a 1/8 lžičky pepře, dokud se nespojí. Postupně přidejte smetanu. Přiveďte k varu; vařte a míchejte 2 minuty nebo do zhoustnutí. Odstavte z ohně a dejte stranou.
  2. V misce smíchejte žloutek, cibuli, 2 lžíce houbové omáčky, sůl a zbývající 1/8 lžičky pepře. Hovězí maso rozdrobte na směs a dobře promíchejte. Vytvarujte 2 bochánky. Těsto rozválejte a rozdělte na 2 obdélníky; perforace přitlačte, aby se uzavřely. Na každý obdélník položte sekanou. Okraje spojte k sobě a přitiskněte, aby se utěsnily. V případě potřeby potřete rozšlehaným vejcem.
  3. Položte Wellingtony v jedné vrstvě na vymaštěný tác ve fritovacím koši. Smažte dozlatova a teploměr zapíchnutý do sekané ukazuje 160 °C, 18-22 minut.
  4. Mezitím na mírném ohni zahřejte zbývající omáčku; vmíchejte petrželku. Omáčku podávejte s Wellingtony.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.

Výživová fakta

1 porce: 585 kalorií, 38g tuky (14g nasycené tuky), 208mg cholesterol, 865mg sodík, 30g sacharidy (9g cukry, 1g vláknina), 29g bílkoviny.