
Celková doba
Prep: 30 min. Cook: 20 min.

Porce
2 porce
Zkoušení nových receptů – jako je tento Wellington ve fritéze – je jedním z mých oblíbených koníčků. Nahradila jsem svíčkovou mignon mletým hovězím masem, ale přesto jsem zachovala hovězí dobrotu. -Julie Frankamp, Nicollet, Minnesota
Recommended
Ingredience
- 1 lžíce másla
- 1/2 šálku nakrájených čerstvých hub
- 2 lžičky hladké mouky
- 1/4 lžičky pepře, rozděleno
- 1/2 šálku smetany typu půl na půl
- 1 velký vaječný žloutek
- 2 polévkové lžíce jemně nasekané cibule
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 libry mletého hovězího masa
- 1 trubička (4 unce) chlazených půlměsíčků
- 1 velké vejce, lehce rozšlehané, nepovinné
- 1 lžička sušené petrželové natě
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 300 °C. V hrnci rozehřejte máslo na středně vysoké teplotě. Přidejte houby; vařte a míchejte, dokud nezměknou, 5-6 minut. Vmíchejte mouku a 1/8 lžičky pepře, dokud se nespojí. Postupně přidejte smetanu. Přiveďte k varu; vařte a míchejte 2 minuty nebo do zhoustnutí. Odstavte z ohně a dejte stranou.
- V misce smíchejte žloutek, cibuli, 2 lžíce houbové omáčky, sůl a zbývající 1/8 lžičky pepře. Hovězí maso rozdrobte na směs a dobře promíchejte. Vytvarujte 2 bochánky. Těsto rozválejte a rozdělte na 2 obdélníky; perforace přitlačte, aby se uzavřely. Na každý obdélník položte sekanou. Okraje spojte k sobě a přitiskněte, aby se utěsnily. V případě potřeby potřete rozšlehaným vejcem.
- Položte Wellingtony v jedné vrstvě na vymaštěný tác ve fritovacím koši. Smažte dozlatova a teploměr zapíchnutý do sekané ukazuje 160 °C, 18-22 minut.
- Mezitím na mírném ohni zahřejte zbývající omáčku; vmíchejte petrželku. Omáčku podávejte s Wellingtony.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.
Výživová fakta
1 porce: 585 kalorií, 38g tuky (14g nasycené tuky), 208mg cholesterol, 865mg sodík, 30g sacharidy (9g cukry, 1g vláknina), 29g bílkoviny.