Mořský jazyk s drobenkou v horkovzdušné fritéze

7 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 10 min. Cook: 10 min./batch

Porce

4 porce

 
Hledáte večeři s nízkým obsahem sacharidů, která je hotová během chvilky? Tyto máslové filety z mořského jazyka jsou přelité bohatou omáčkou a posypané opečenou strouhankou. Díky fritéze na vzduchu jsou velmi rychlé. -Taste of Home Test Kitchen

Ingredience

  • 3 lžíce majonézy se sníženým obsahem tuku
  • 3 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, rozdělené
  • 2 lžičky hořčičného semínka
  • 1/4 lžičky pepře
  • 4 filety z mořského jazyka (každý o váze 6 uncí)
  • 1 šálek měkké strouhanky
  • 1 zelená cibule, jemně nasekaná
  • 1/2 lžičky mleté hořčice
  • 2 lžičky rozpuštěného másla
  • Sprej na vaření

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 375 °C. Smíchejte majonézu, 2 lžíce sýra, hořčičné semínko a pepř; potřete vrchní části filetů.
  2. Rybu položte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte, dokud se ryba snadno neproplákne vidličkou, 3-5 minut.
  3. Mezitím v malé misce smíchejte strouhanku, cibuli, mletou hořčici a zbývající 1 lžíci sýra; vmíchejte máslo. Lžící posypte řízky a jemně je poklepejte, aby se přichytily; posypejte je sprejem na vaření. Smažte dozlatova ještě 2-3 minuty. V případě potřeby posypte další zelenou cibulkou.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.

Výživová fakta

1 fillet: 233 kalorií, 11g tuky (3g nasycené tuky), 89mg cholesterol, 714mg sodík, 8g sacharidy (1g cukry, 1g vláknina), 24g bílkoviny.