Nakládané okurky v horkovzdušné fritéze

3 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. + standing Cook: 15 min./batch

Porce

32 slices

 
Máte rádi smažené okurky? Tuto verzi si zamilujete ještě víc. Plátky koprové okurky jsou obalené ve strouhance panko a koření a pak smažené na vzduchu do křupava. Namočte je do rančerského dresinku a získáte předkrm, na který jen tak nezapomenete. -Nick Iverson, Denver, Colorado

Ingredience

  • 32 plátků koprové okurky
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 velká vejce, lehce našlehaná
  • 2 lžíce šťávy z koprových okurek
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 2 šálky panko strouhanky
  • 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • Sprej na vaření
  • Rančerský salátový dresink, volitelně

Postup přípravy

  1. Fritézu předehřejte na 400 °C. Nakládané okurky nechte stát na papírových utěrkách, dokud se tekutina téměř nevstřebá, asi 15 minut.
  2. Mezitím v mělké míse smíchejte mouku a sůl. V další mělké misce vyšlehejte vejce, okurkovou šťávu, kajenský pepř a česnekový prášek. Ve třetí mělké misce smíchejte panko a kopr.
  3. Okurky namočte do mouky, aby se obalily z obou stran; přebytečné množství oklepejte. Namočte je do vaječné směsi a poté do směsi strouhanky, poklepáváním pomozte přilnout k povrchu. Nakládejte okurky v dávkách v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte 7-10 minut dozlatova a dokřupava. Otočte okurky a postříkejte je sprejem na vaření. Smažte ještě 7-10 minut dozlatova a dokřupava. Ihned podávejte, případně s rančerským dresinkem.

Tipy na nakládané okurky ve fritéze

Jak funguje fritéza na vzduchu?

Fritéza na vzduchu je v podstatě vylepšená pultová konvekční trouba. Její kompaktní prostor usnadňuje ještě rychlejší přípravu pokrmů. V horní části přístroje se nachází ohřívací mechanismus a ventilátor. Horký vzduch proudí dolů a kolem potravin umístěných ve fritovacím koši. Díky této rychlé cirkulaci je jídlo křupavé, podobně jako při fritování. Přečtěte si více informací o tom, co fritéza skutečně dělá s vaším jídlem.

Jaké další potraviny mohu připravit ve fritéze?

Fritézy na vzduchu skvěle připravují mražené potraviny (nebo podobné recepty připravené od začátku), které mají chutnat jako smažené. Mezi naše další oblíbené předkrmy připravované ve fritéze patří hranolky, kuřecí křídla a mozzarellové tyčinky. Možná nejlepší ze všeho je, že fritézy na vzduchu umí také péct! Určitě vyzkoušejte naše nejlepší recepty na smažení na vzduchu.

Jak mohu ve fritéze na vzduchu připravit extra křupavé okurky?

Aby byly okurky mimořádně křupavé, nechte je odkapat co nejvíce tekutiny. Před obalováním je osušte a pak je obalujte, až když jste připraveni je smažit, aby se vlhkost nevsákla do obalování. Můžete také zkusit strouhanku opéct.

Výživová fakta

1 pickle slice: 26 kalorií, 1g tuky (0 nasycené tuky), 13mg cholesterol, 115mg sodík, 4g sacharidy (0 cukry, 0 vláknina), 1g bílkoviny.