Naložené vepřové burrito v horkovzdušné fritéze

3 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 35 min. + marinating Cook: 10 min./batch

Porce

6 porce

 
Burritos ze vzdušné fritézy jsou rychlé a snadné – ideální večeře pro celou rodinu. Nebojte se naložit tortilly vepřovým masem, fazolemi, sýrem a rýží. -Fiona Seelsová, Pittsburgh, Pensylvánie

Ingredience

  • 3/4 šálku rozmrazeného limetkového koncentrátu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli, rozdělené
  • 1-1/2 čajové lžičky pepře, rozděleno
  • 1-1/2 libry vepřové panenky bez kosti, nakrájené na tenké proužky
  • 1 šálek nakrájených švestkových rajčat bez semínek
  • 1 malá zelená paprika, nakrájená
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1/4 šálku plus 1/3 šálku mletého čerstvého koriandru, rozděleno
  • 1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1 šálek nevařené dlouhozrnné rýže
  • Sprej na vaření
  • 3 šálky rozdrobeného sýra Monterey Jack
  • 6 moučných tortill (12 palců), ohřátých
  • 1 plechovka (15 uncí) černých fazolí, propláchnutá a scezená
  • 1-1/2 šálku zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Ve velké mělké misce smíchejte limetkový koncentrát, olej, 1 lžičku soli a 1/2 lžičky pepře; přidejte vepřové maso. Obraťte, aby se obalilo; přikryjte a nechte alespoň 20 minut odležet v chladničce.
  2. Na salsu smíchejte v malé misce rajčata, zelenou papriku, cibuli, 1/4 šálku koriandru, jalapeňo, limetkovou šťávu, česnekový prášek a zbývající sůl a pepř. Odstavte.
  3. Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu. Vmíchejte zbývající koriandr; udržujte v teple.
  4. Vepřové maso nechte okapat, marinádu vylijte. Předehřejte fritézu na 350 °C. Vepřové maso po částech pokládejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte ho sprejem na vaření. Smažte, dokud vepřové maso nezrůžoví, 8-10 minut, a v polovině smažení ho otočte.
  5. Každou tortillu posypte 1/3 šálku sýra mimo střed. Na každou z nich položte 1/4 hrnku salsy, 1/2 hrnku rýžové směsi, 1/4 hrnku černých fazolí a 1/4 hrnku zakysané smetany; navrch dejte asi 1/2 hrnku vepřového masa. Boky a konce přeložte přes náplň. Podávejte se zbývající salsou.
Tip do kuchyně

 

  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit na sporáku.

Výživová fakta

1 burrito: 910 kalorií, 42g tuky (22g nasycené tuky), 119mg cholesterol, 1768mg sodík, 82g sacharidy (11g cukry, 9g vláknina), 50g bílkoviny.