
Celková doba
Prep: 35 min. + marinating Cook: 10 min./batch

Porce
6 porce
Burritos ze vzdušné fritézy jsou rychlé a snadné – ideální večeře pro celou rodinu. Nebojte se naložit tortilly vepřovým masem, fazolemi, sýrem a rýží. -Fiona Seelsová, Pittsburgh, Pensylvánie
Recommended
Ingredience
- 3/4 šálku rozmrazeného limetkového koncentrátu
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky soli, rozdělené
- 1-1/2 čajové lžičky pepře, rozděleno
- 1-1/2 libry vepřové panenky bez kosti, nakrájené na tenké proužky
- 1 šálek nakrájených švestkových rajčat bez semínek
- 1 malá zelená paprika, nakrájená
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 1/4 šálku plus 1/3 šálku mletého čerstvého koriandru, rozděleno
- 1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a nakrájená na kousky
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1 šálek nevařené dlouhozrnné rýže
- Sprej na vaření
- 3 šálky rozdrobeného sýra Monterey Jack
- 6 moučných tortill (12 palců), ohřátých
- 1 plechovka (15 uncí) černých fazolí, propláchnutá a scezená
- 1-1/2 šálku zakysané smetany
Postup přípravy
- Ve velké mělké misce smíchejte limetkový koncentrát, olej, 1 lžičku soli a 1/2 lžičky pepře; přidejte vepřové maso. Obraťte, aby se obalilo; přikryjte a nechte alespoň 20 minut odležet v chladničce.
- Na salsu smíchejte v malé misce rajčata, zelenou papriku, cibuli, 1/4 šálku koriandru, jalapeňo, limetkovou šťávu, česnekový prášek a zbývající sůl a pepř. Odstavte.
- Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu. Vmíchejte zbývající koriandr; udržujte v teple.
- Vepřové maso nechte okapat, marinádu vylijte. Předehřejte fritézu na 350 °C. Vepřové maso po částech pokládejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte ho sprejem na vaření. Smažte, dokud vepřové maso nezrůžoví, 8-10 minut, a v polovině smažení ho otočte.
- Každou tortillu posypte 1/3 šálku sýra mimo střed. Na každou z nich položte 1/4 hrnku salsy, 1/2 hrnku rýžové směsi, 1/4 hrnku černých fazolí a 1/4 hrnku zakysané smetany; navrch dejte asi 1/2 hrnku vepřového masa. Boky a konce přeložte přes náplň. Podávejte se zbývající salsou.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit na sporáku.
Výživová fakta
1 burrito: 910 kalorií, 42g tuky (22g nasycené tuky), 119mg cholesterol, 1768mg sodík, 82g sacharidy (11g cukry, 9g vláknina), 50g bílkoviny.