Nashvillské horké kuře v horkovzdušné fritéze

6 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 30 min. + marinating Cook: 10 min./batch

Porce

6 porce

 
Žiji v Tennessee a naprosto miluji slavné nashvillské horké kuře. Abych si usnadnila jeho přípravu, napadlo mě vyzkoušet smažení na vzduchu. Jsem moc ráda, že jsem to udělala – tento recept na nashvillské horké kuře je téměř lepší než originál. -April Lane, Greeneville, Tennessee

Ingredience

  • 2 polévkové lžíce šťávy z koprových okurek, rozdělit
  • 2 polévkové lžíce pálivé pepřové omáčky, rozdělené
  • 1 lžička soli, rozdělená
  • 2 libry kuřecích svíčkových
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 velké vejce
  • 1/2 šálku podmáslí
  • Sprej na vaření
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce kajenského pepře
  • 2 lžíce tmavého hnědého cukru
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • Plátky koprové okurky

Postup přípravy

  1. V misce nebo mělkém talíři smíchejte 1 lžíci okurkové šťávy, 1 lžíci pálivé omáčky a 1/2 lžičky soli. Přidejte kuře a otočte, aby se obalilo. Přikryté uložte do chladničky alespoň na 1 hodinu. Osušte kuře a zbavte ho marinády.
  2. Předehřejte fritézu na 375 °C. V mělké misce smíchejte mouku, zbývající 1/2 lžičky soli a pepř. V jiné mělké misce prošlehejte vejce, podmáslí a zbývající 1 lžíci okurkové šťávy a 1 lžíci pálivé omáčky. Kuře ponořte do mouky, aby se obalilo z obou stran; přebytečnou mouku setřeste. Ponořte ho do vaječné směsi a poté znovu do moučné směsi.
  3. Kuřecí maso po částech rozložte v jedné vrstvě na dobře vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte ho sprejem na vaření. Smažte 5-6 minut dozlatova. Otočte; postříkejte sprejem na vaření. Smažte ještě 5-6 minut dozlatova.
  4. Smíchejte olej, kajenský pepř, hnědý cukr a koření; přelijte horké kuře a promíchejte. Podávejte s nakládanými okurkami.

Tipy na horké kuřecí maso z fritézy Nashville

Co dělá nashvillské horké kuře horkým?

Tajemství spočívá v pálivé omáčce a obalování. Nashvillské horké kuře se před smažením (nebo smažením na vzduchu) obalí v koření a horké omáčce a poté se obalí v další horké omáčce. Tento recept na nashvillské pálivé kuře je pálivý díky pálivé paprikové omáčce, kajenskému pepři, paprice a chilli.

Jak chutná nashvillské horké kuře?

Je to samozřejmě pikantní! Ale zatímco míra koření se může lišit, chuťová komplexnost se nemění. Většina nashvillských receptů na pálivé kuře používá zdravou dávku koření. Mnohé z nich obsahují také šťávu z okurek a hnědý cukr pro nádech sladkosti.

Jaké je originální nashvillské pálivé kuře?

Prince’s Hot Chicken tvrdí, že je původním zdrojem tohoto pokrmu, ale spousta restaurací v Nashvillu a jeho okolí nabízí vlastní verze. Nyní tuto senzaci všude šíří i celostátní řetězce rychlého občerstvení.

Co se hodí k horkému kuřeti z Nashvillu?

Nashvillské horké kuře se tradičně podává s bílým chlebem a kyselou okurkou, která pomáhá vyvážit pikantní kuře. Můžete ho však jíst také se sýrem cottage, tímto jižanským bramborovým salátem, hranolky, tater tots nebo rančerským dresinkem.

Výživová fakta

5 ounces cooked chicken: 413 kalorií, 21g tuky (3g nasycené tuky), 96mg cholesterol, 170mg sodík, 20g sacharidy (5g cukry, 1g vláknina), 39g bílkoviny.