
Celková doba
Prep: 20 min. Cook: 10 min./batch

Porce
6 dozen
Jsem blázen do čokoládových lupínků a tento žvýkací koláček jich má dost, aby mě uspokojil. Můj manžel a děti tyto sušenky milují. Tato velká dávka je pro naši rodinu ideální. -Diane Nethová, Menno, Jižní Dakota
Recommended
Ingredience
- 1 šálek změklého másla
- 3/4 šálku cukru
- 3/4 šálku baleného hnědého cukru
- 2 velká vejce, pokojová teplota
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 šálky rychle uvařených ovesných vloček
- 1-1/2 šálku hladké mouky
- 1 balení (3,4 unce) instantní vanilkové pudinkové směsi
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 2 šálky polosladkých čokoládových lupínků
- 1 šálek nasekaných ořechů
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 325 °C. Ve velké míse utřete máslo a cukr do světlé a nadýchané pěny, 5-7 minut. Vmíchejte vejce a vanilku. V jiné míse prošlehejte ovesné vločky, mouku, suchou pudinkovou směs, jedlou sodu a sůl; postupně je vmíchejte do krémové směsi. Vmíchejte čokoládové lupínky a ořechy.
- Těsto nakapejte po lžících na pečicí plechy; mírně je zploštěte. V dávkách je pokládejte 1 cm od sebe na vymaštěný plech v koši fritézy. Smažte, dokud lehce nezhnědnou, 8-10 minut. Vyjměte na drátěné mřížky, aby vychladly.
Tip do kuchyně
- Při našem testování jsme zjistili, že doba přípravy se u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob přípravy, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedený čas a podle potřeby jej upravte.
Výživová fakta
1 cookie: 102 kalorií, 5g tuky (3g nasycené tuky), 12mg cholesterol, 82mg sodík, 13g sacharidy (8g cukry, 1g vláknina), 2g bílkoviny.