Ovesné sušenky s čokoládovými lupínky v horkovzdušné fritéze

6 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 10 min./batch

Porce

6 dozen

 
Jsem blázen do čokoládových lupínků a tento žvýkací koláček jich má dost, aby mě uspokojil. Můj manžel a děti tyto sušenky milují. Tato velká dávka je pro naši rodinu ideální. -Diane Nethová, Menno, Jižní Dakota

Ingredience

  • 1 šálek změklého másla
  • 3/4 šálku cukru
  • 3/4 šálku baleného hnědého cukru
  • 2 velká vejce, pokojová teplota
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 šálky rychle uvařených ovesných vloček
  • 1-1/2 šálku hladké mouky
  • 1 balení (3,4 unce) instantní vanilkové pudinkové směsi
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 2 šálky polosladkých čokoládových lupínků
  • 1 šálek nasekaných ořechů

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 325 °C. Ve velké míse utřete máslo a cukr do světlé a nadýchané pěny, 5-7 minut. Vmíchejte vejce a vanilku. V jiné míse prošlehejte ovesné vločky, mouku, suchou pudinkovou směs, jedlou sodu a sůl; postupně je vmíchejte do krémové směsi. Vmíchejte čokoládové lupínky a ořechy.
  2. Těsto nakapejte po lžících na pečicí plechy; mírně je zploštěte. V dávkách je pokládejte 1 cm od sebe na vymaštěný plech v koši fritézy. Smažte, dokud lehce nezhnědnou, 8-10 minut. Vyjměte na drátěné mřížky, aby vychladly.
Tip do kuchyně
  • Při našem testování jsme zjistili, že doba přípravy se u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob přípravy, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedený čas a podle potřeby jej upravte.

Výživová fakta

1 cookie: 102 kalorií, 5g tuky (3g nasycené tuky), 12mg cholesterol, 82mg sodík, 13g sacharidy (8g cukry, 1g vláknina), 2g bílkoviny.