Paprikové poppers v horkovzdušné fritéze

4 Komentářů k receptu

Celková doba

Takes: 30 min.

Porce

4 porce

 
Pohled na teplý čokoládový pudink vytékající ze středu tohoto jemného čokoládového dortu nepřestává udivovat. Tyhle dorty jsou na talíři výstavní kousek! Lávové dorty podávejte se šlehačkou nebo zmrzlinou. -Carolyn Crotser, Colorado Springs, Colorado

Ingredience

  • 1 balení (8 uncí) smetanového sýra, změklého
  • 3/4 šálku rozdrobeného sýra čedar
  • 3/4 hrnku rozdrobeného sýra Monterey Jack
  • 6 proužků slaniny, uvařených a rozdrobených
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 čajové lžičky chilli prášku
  • 1/4 lžičky uzené papriky
  • 1 libra čerstvých papriček jalapeňos, podélně rozpůlených a zbavených semínek
  • 1/2 šálku suché strouhanky
  • Volitelně: Smetana, francouzský cibulový dip a rančerský salátový dresink.

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 325 °C. Ve velké míse smíchejte sýry, slaninu a koření; dobře promíchejte. Do každé poloviny papriky dejte 1-1/2 až 2 polévkové lžíce. Obalte ve strouhance.
  2. Fritovací koš postříkejte sprejem na vaření. V případě potřeby pracujte v dávkách a vložte poppers do koše v jedné vrstvě. Smažte, dokud se sýr nerozpustí a neprohřeje, 15-20 minut. V případě potřeby podávejte se zakysanou smetanou, dipem nebo dresinkem.
Tip do kuchyně
  • Při našem testování jsme zjistili, že se doba přípravy u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob vaření, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedenou dobu a podle potřeby ji upravte.

Výživová fakta

1 stuffed pepper half: 81 kalorií, 6g tuky (4g nasycené tuky), 18mg cholesterol, 145mg sodík, 3g sacharidy (1g cukry, 1g vláknina), 3g bílkoviny.