Pečené zelené fazolky v horkovzdušné fritéze

2 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 15 min. Cook: 20 min.

Porce

6 porce

 
Naše rodina miluje pečené zelené fazolky, ale ty se v troubě připravují dlouho. Vyzkoušela jsem tyto zelené fazolky ze vzdušné fritézy a moc nám chutnaly! -Courtney Stultzová, Weir, Kansas

Ingredience

  • 1 libra čerstvých zelených fazolek, nakrájených na 2palcové kousky
  • 1/2 libry nakrájených čerstvých žampionů
  • 1 malá červená cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička italského koření
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 375 °C. Ve velké míse smíchejte všechny přísady a promíchejte je.
  2. Zeleninu naaranžujte na vymaštěný tác v koši fritézy. Vařte do změknutí, 8-10 minut. Promíchejte, aby se zelenina znovu rozprostřela; vařte, dokud nezhnědne, ještě 8-10 minut.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

2/3 cup: 76 kalorií, 5g tuky (1g nasycené tuky), 0 cholesterol, 105mg sodík, 8g sacharidy (3g cukry, 3g vláknina), 3g bílkoviny.

Diabetické výměny: 1 zelenina, 1 tuk.