
Celková doba
Prep: 15 min. Cook: 20 min.

Porce
6 porce
Naše rodina miluje pečené zelené fazolky, ale ty se v troubě připravují dlouho. Vyzkoušela jsem tyto zelené fazolky ze vzdušné fritézy a moc nám chutnaly! -Courtney Stultzová, Weir, Kansas
Recommended
Ingredience
- 1 libra čerstvých zelených fazolek, nakrájených na 2palcové kousky
- 1/2 libry nakrájených čerstvých žampionů
- 1 malá červená cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička italského koření
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky pepře
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 375 °C. Ve velké míse smíchejte všechny přísady a promíchejte je.
- Zeleninu naaranžujte na vymaštěný tác v koši fritézy. Vařte do změknutí, 8-10 minut. Promíchejte, aby se zelenina znovu rozprostřela; vařte, dokud nezhnědne, ještě 8-10 minut.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
2/3 cup: 76 kalorií, 5g tuky (1g nasycené tuky), 0 cholesterol, 105mg sodík, 8g sacharidy (3g cukry, 3g vláknina), 3g bílkoviny.
Diabetické výměny: 1 zelenina, 1 tuk.