Pikantní kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze

4 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 25 min. + marinating Cook: 20 min./batch

Porce

8 porce

 
Moje rodina tento recept na kuře zbožňuje. Marinování zvýrazní chuť a obalení udrží kuře pěkně vlhké. Výsledek je vynikající. -Stephanie Ottenová, Byron Center, Michigan

Ingredience

  • 2 šálky podmáslí
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky pálivé pepřové omáčky
  • 1-1/2 lžičky česnekového prášku
  • 8 půlek kuřecích prsou s kostí, bez kůže (každá 8 uncí)
  • 2 šálky měkké strouhanky
  • 1 šálek kukuřičné mouky
  • 2 lžíce kanolového oleje
  • 1/2 lžičky drůbežího koření
  • 1/2 lžičky mleté hořčice
  • 1/2 čajové lžičky papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 lžičky sušených petrželových vloček

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 375 °C. Ve velké míse smíchejte prvních 5 přísad. Přidejte kuře a otočte, aby se obalilo. Přikryté nechte v chladničce 1 hodinu nebo přes noc.
  2. Kuře nechte okapat, marinádu vylijte. V mělké misce smíchejte zbývající přísady a promíchejte je. Přidejte kuře po jednom kuse a otočte, aby se obalilo. Vložte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Vařte, dokud teploměr neukáže 170 °C, přibližně 20 minut, a v polovině vaření kuře otočte. Vraťte všechna kuřata do fritézy a ještě 2-3 minuty vařte, aby se prohřála.
Tip do kuchyně

 

  • Při našem testování jsme zjistili, že se doba přípravy u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob vaření, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedenou dobu a podle potřeby ji upravte.
Měkká chlebová strouhanka

Chcete-li vyrobit měkkou strouhanku, natrhejte chléb na kousky a vložte je do kuchyňského robotu nebo mixéru. Přikryjte a pulzujte, dokud se nevytvoří drobky. Z jednoho krajíce chleba získáte 1/2 až 3/4 šálku strouhanky.

Výživová fakta

1 chicken breast half: 352 kalorií, 9g tuky (2g nasycené tuky), 104mg cholesterol, 562mg sodík, 23g sacharidy (3g cukry, 1g vláknina), 41g bílkoviny.