Pikantní zázvorové hovězí špízy v horkovzdušné fritéze

8 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. + marinating Cook: 5 min.

Porce

6 porce

 
Moje rodina miluje chutě těchto rychlých kabobů. Obvykle je griluju venku, ale když je zima nebo prší, ráda je připravím ve fritéze. -Jasey McBurnett, Rock Springs, Wyoming

Ingredience

  • 1 hovězí flank steak (1-1/2 libry)
  • 1 šálek rýžového octa
  • 1 šálek sójové omáčky
  • 1/4 šálku baleného hnědého cukru
  • 2 lžíce mletého čerstvého zázvoru
  • 6 stroužků česneku, mletých
  • 3 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžičky chilli omáčky Sriracha nebo 1 lžička pálivé pepřové omáčky
  • 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
  • Volitelně: Sezamová semínka a zelená cibule nakrájená na tenké plátky.

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na proužky o tloušťce 1/4 palce. Ve velké míse prošlehejte dalších 7 ingrediencí, dokud se nespojí. Nalijte 1 šálek marinády do mělké misky. Přidejte hovězí maso; otočte, aby se obalilo. Přikryjte a nechte v chladničce 2-8 hodin. Zbytek marinády přikryjte a uložte do chladničky.
  2. Předehřejte fritézu na 400 °C. Hovězí maso nechte okapat a marinádu vylijte do misky. Navlékněte hovězí maso na 12 kovových nebo namočených dřevěných špejlí, které se vejdou do fritézy. V případě potřeby pracujte v dávkách a špízy uspořádejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte, dokud maso nedosáhne požadované propečenosti (pro středně propečené maso by měl teploměr ukázat 135°; pro středně propečené 140°; pro středně propečené 145°), 4-5 minut, občas otočte a často podlévejte, přičemž použijte 1/2 šálku vyhrazené marinády.
  3. Mezitím přiveďte zbývající marinádu (asi 3/4 šálku) k varu a zašlehejte do ní 1/2 lžičky kukuřičného škrobu. Za stálého šlehání vařte, dokud nezhoustne, asi 1-2 minuty. Těsně před podáváním potřete špízy glazurou. V případě potřeby posypte sezamovými semínky a nakrájenou zelenou cibulkou.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

2 kabobs: 264 kalorií, 10g tuky (4g nasycené tuky), 54mg cholesterol, 1480mg sodík, 18g sacharidy (15g cukry, 0 vláknina), 24g bílkoviny.