Pizza s klobásou v horkovzdušné fritéze

7 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 35 min. Cook: 10 min./batch

Porce

4 porce

 
Můj manžel miluje křupavé kokosové krevety a po’boys, takže jsem je zkombinovala s pikantní remuládou a voila! Tyto krevety ze vzdušné fritézy jsou velkým hitem pro rodinu i přátele a jsou často žádány. Pro přípravu sumce po’boys nahraďte kokos kukuřičnou moukou a přidejte několik minut k době přípravy. -Marla Clark, Albuquerque, Nové Mexiko

Ingredience

  • 1 bochník (1 libra) mraženého chlebového těsta, rozmražený
  • 1 šálek omáčky na pizzu
  • 1/2 libry italské klobásy, uvařené a osušené
  • 1-1/3 šálku strouhaného polotučného sýra mozzarella
  • 1 malá zelená paprika nakrájená na kolečka
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Drcené červené pepřové vločky, nepovinně

Postup přípravy

  1. Na lehce pomoučeném povrchu těsto rozválejte a roztáhněte do čtyř čtyřpalcových koleček. Přikryjte; nechte 10 minut odpočívat.
  2. Předehřejte fritézu na 400 °C. Každé těsto rozválejte a roztáhněte do kruhu o průměru 6 palců. Vložte 1 kůrku do vymaštěné fritézy. Opatrně potřete 1/4 hrnku pizzové omáčky, 1/3 hrnku salámu, 1/3 hrnku sýra, čtvrtinou koleček zeleného pepře a špetkou oregana. Smažte, dokud kůrka nezíská zlatohnědou barvu, 6-8 minut. V případě potřeby posypte vločkami červené papriky. Postup opakujte se zbývajícími přísadami.

Tipy na pizzu ve fritéze

Jaké další přílohy můžete dát na pizzu připravovanou ve fritéze?

Možnosti jsou neomezené! Klidně použijte olivy, žampiony, cibuli, feferonky nebo jakoukoli jinou oblíbenou pizzovou přílohu. Můžete také experimentovat s různými sýry, například parmezánem, asiagem nebo čerstvou mozzarellou. A nakonec místo chlebového těsta vyzkoušejte předpečenou kůrku nebo mini chléb naan. Podívejte se na další recepty na pizzu, kde najdete další nápady na zálivky.

Jak zabránit tomu, aby se ve fritéze na vzduchu rozletěly polevy?

Pokud vaše polevy končí všude jinde než na pizze, lehce namažte stojan fritézy olivovým olejem a položte ho na pizzu. Mimochodem, tady se dozvíte, co fritéza na vzduchu s jídlem skutečně udělá.

Jak docílit toho, aby byla kůrka pizzy připravené ve fritéze křupavější?

Pro křupavější kůrku těsto na pizzu buď opečte, nebo nechte celou pizzu několik minut navíc ve fritéze. Další dobroty smažené na vzduchu najdete v těchto receptech

Výživové údaje

1 pizza: 615 kalorií, 26g tuky (9g nasycené tuky), 58mg cholesterol, 1513mg sodík, 64g sacharidy (9g cukry, 6g vláknina), 29g bílkoviny.