Plátky žaludové dýně v horkovzdušné fritéze

7 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 15 min. Cook: 15 min./batch

Porce

6 porce

 
Tento recept na žaludové dýně ve fritéze byl upraven podle receptu, který mi předala babička, která je vždy podávala na Den díkůvzdání. Připravuji ji ve fritéze, kdykoli mě přepadne nostalgie. —Rita Addicks, Weimar, Texas

Ingredience

  • 2 středně velké žaludové dýně
  • 2/3 šálku baleného hnědého cukru
  • 1/2 šálku změklého másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 350 °C. Rozkrojte dýni podélně napůl; vyjměte a vyhoďte semínka. Každou půlku nakrájejte příčně na půlcentimetrové plátky; konce plátků odstraňte. Dýně po částech rozložte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte do změknutí, 5 minut z každé strany.
  2. Smíchejte cukr a máslo; rozetřete na dýni. Vařte ještě 3 minuty.
Tip do kuchyně

 

  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.

Výživová fakta

1 porce: 320 kalorií, 16g tuky (10g nasycené tuky), 41mg cholesterol, 135mg sodík, 48g sacharidy (29g cukry, 3g vláknina), 2g bílkoviny.