
Celková doba
Prep: 20 min. Cook: 45 min.

Porce
4 porce
Tyto plněné sladké brambory jsou dokonalou sváteční přílohou. Zkuste si je připravit ráno předem a pak je upéct těsně před podáváním. -Joan Hallfordová, North Richland Hills, Texas
Recommended
Ingredience
- 2 středně velké sladké brambory
- 1 lžička olivového oleje
- 1 šálek vařeného nasekaného špenátu, okapaný
- 1 šálek rozdrobeného sýra čedar, rozdělený
- 2 vařené proužky slaniny, rozdrobené
- 1 zelená cibule, nasekaná
- 1/4 šálku čerstvých brusinek, nahrubo nasekaných
- 1/3 šálku nasekaných pekanových ořechů, opražených
- 2 lžíce másla
- 1/4 lžičky kosher soli
- 1/4 lžičky pepře
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 400 °C. Brambory potřete olejem. Vložte je do fritézy. Smažte, dokud brambory nezměknou, 30-40 minut; mírně ochlaďte.
- Brambory podélně rozkrojte na polovinu. Vydlabejte dužinu a nechte 1/4 palce silnou slupku. Ve velké míse rozmačkejte bramborovou dužinu; vmíchejte špenát, 3/4 hrnku sýra, slaninu, cibuli, pekanové ořechy, brusinky, máslo, sůl a pepř. Lžící naplňte bramborové skořápky a mírně je nakypřete.
- Snižte teplotu na 360 °C. Vložte půlky brambor řeznou stranou nahoru do koše fritézy. Vařte 10 minut. Posypte zbývajícím 1/4 šálku sýra; vařte, dokud se sýr nerozpustí, 1-2 minuty.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
1 stuffed potato half: 376 kalorií, 25g tuky (10g nasycené tuky), 49mg cholesterol, 489mg sodík, 28g sacharidy (10g cukry, 5g vláknina), 12g bílkoviny.