Plněné sladké brambory v horkovzdušné fritéze

6 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 45 min.

Porce

4 porce

 
Tyto plněné sladké brambory jsou dokonalou sváteční přílohou. Zkuste si je připravit ráno předem a pak je upéct těsně před podáváním. -Joan Hallfordová, North Richland Hills, Texas

Ingredience

  • 2 středně velké sladké brambory
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 šálek vařeného nasekaného špenátu, okapaný
  • 1 šálek rozdrobeného sýra čedar, rozdělený
  • 2 vařené proužky slaniny, rozdrobené
  • 1 zelená cibule, nasekaná
  • 1/4 šálku čerstvých brusinek, nahrubo nasekaných
  • 1/3 šálku nasekaných pekanových ořechů, opražených
  • 2 lžíce másla
  • 1/4 lžičky kosher soli
  • 1/4 lžičky pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400 °C. Brambory potřete olejem. Vložte je do fritézy. Smažte, dokud brambory nezměknou, 30-40 minut; mírně ochlaďte.
  2. Brambory podélně rozkrojte na polovinu. Vydlabejte dužinu a nechte 1/4 palce silnou slupku. Ve velké míse rozmačkejte bramborovou dužinu; vmíchejte špenát, 3/4 hrnku sýra, slaninu, cibuli, pekanové ořechy, brusinky, máslo, sůl a pepř. Lžící naplňte bramborové skořápky a mírně je nakypřete.
  3. Snižte teplotu na 360 °C. Vložte půlky brambor řeznou stranou nahoru do koše fritézy. Vařte 10 minut. Posypte zbývajícím 1/4 šálku sýra; vařte, dokud se sýr nerozpustí, 1-2 minuty.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 stuffed potato half: 376 kalorií, 25g tuky (10g nasycené tuky), 49mg cholesterol, 489mg sodík, 28g sacharidy (10g cukry, 5g vláknina), 12g bílkoviny.