
Celková doba
Prep: 35 min. Cook: 15 min./batch

Porce
about 1-1/2 dozen pieces
Můj otec a manžel milují příchuť bourbonu, takže ho přidávám do pikantních křidýlek smažených na vzduchu v broskvové zavařenině. Ustupte a sledujte, jak tato křídla létají. -Christine Winstonová, Richmond, Virginia
Recommended
Ingredience
- 1/2 šálku broskvové zavařeniny
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 stroužek česneku, mletý
- 1/4 lžičky soli
- 2 lžíce bílého octa
- 2 lžíce bourbonu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1-1/2 lžičky vody
- 2 libry kuřecích křídel
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 400 °C. Do kuchyňského robotu dejte zavařeninu, hnědý cukr, česnek a sůl; zpracujte je do směsi. Přidejte ocet a bourbon; přiveďte k varu. Snižte teplotu; vařte odkryté, dokud mírně nezhoustne, 4-6 minut.
- V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu dohladka; vmíchejte do zavařovací směsi. Za stálého míchání přiveďte k varu; vařte a míchejte 1-2 minuty nebo do zhoustnutí. 1/4 šálku omáčky si nechte na podávání.
- Ostrým nožem prořízněte 2 klouby na každém kuřecím křídle; špičky křídel vyhoďte. Kousky křídel v dávkách položte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Vařte 6 minut; otočte je a potřete zavařovací směsí. Smažte, dokud nezhnědnou a šťáva nevytéká, ještě 6-8 minut. Křídla ihned podávejte s rezervovanou omáčkou.
Tip do kuchyně
- Při našem testování jsme zjistili, že se doby přípravy u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob vaření, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedenou dobu a podle potřeby ji upravte.
Výživová fakta
1 piece with about 1/2 teaspoon sauce: 79 kalorií, 3g tuky (1g nasycené tuky), 15mg cholesterol, 47mg sodík, 7g sacharidy (6g cukry, 0 vláknina), 5g bílkoviny.