Quentinova broskvová křidélka s bourbonem v horkovzdušné fritéze

8 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 35 min. Cook: 15 min./batch

Porce

about 1-1/2 dozen pieces

 
Můj otec a manžel milují příchuť bourbonu, takže ho přidávám do pikantních křidýlek smažených na vzduchu v broskvové zavařenině. Ustupte a sledujte, jak tato křídla létají. -Christine Winstonová, Richmond, Virginia

Ingredience

  • 1/2 šálku broskvové zavařeniny
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce bílého octa
  • 2 lžíce bourbonu
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1-1/2 lžičky vody
  • 2 libry kuřecích křídel

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400 °C. Do kuchyňského robotu dejte zavařeninu, hnědý cukr, česnek a sůl; zpracujte je do směsi. Přidejte ocet a bourbon; přiveďte k varu. Snižte teplotu; vařte odkryté, dokud mírně nezhoustne, 4-6 minut.
  2. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu dohladka; vmíchejte do zavařovací směsi. Za stálého míchání přiveďte k varu; vařte a míchejte 1-2 minuty nebo do zhoustnutí. 1/4 šálku omáčky si nechte na podávání.
  3. Ostrým nožem prořízněte 2 klouby na každém kuřecím křídle; špičky křídel vyhoďte. Kousky křídel v dávkách položte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Vařte 6 minut; otočte je a potřete zavařovací směsí. Smažte, dokud nezhnědnou a šťáva nevytéká, ještě 6-8 minut. Křídla ihned podávejte s rezervovanou omáčkou.
Tip do kuchyně
  • Při našem testování jsme zjistili, že se doby přípravy u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob vaření, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedenou dobu a podle potřeby ji upravte.

Výživová fakta

1 piece with about 1/2 teaspoon sauce: 79 kalorií, 3g tuky (1g nasycené tuky), 15mg cholesterol, 47mg sodík, 7g sacharidy (6g cukry, 0 vláknina), 5g bílkoviny.