
Celková doba
Prep/Celková doba: 25 min.

Porce
3 porce
Milujeme arancini, ale nejsou zrovna nejzdravější variantou! Chtěla jsem udělat verzi, kterou bychom si mohli vychutnat bez pocitu viny. Rýži jsem nahradila quinoou a místo smažení jsem zkusila pečení. Nyní si můžeme tyto arancini ze vzdušné fritézy dát kdykoli. -Sabrina Ovadia, New York, New York
Recommended
Ingredience
- 1 balení (9 uncí) quinoy připravené k podávání nebo 1-3/4 šálku vařené quinoy
- 2 velká vejce, lehce rozšlehaná, rozdělená na části
- 1 šálek ochucené strouhanky, rozdělený
- 1/4 šálku rozdrobeného parmezánu
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce mleté čerstvé bazalky nebo 2 lžičky sušené bazalky
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/8 lžičky pepře
- 6 kostek částečně odtučněného sýra mozzarella (3/4 palce každá)
- Sprej na vaření
- Zahřátá omáčka na těstoviny, volitelně
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 375 °C. Připravte quinou podle návodu na obalu. Vmíchejte 1 vejce, 1/2 šálku strouhanky, parmazán, olej, bazalku a koření.
- Rozdělte na 6 porcí. Každou porci obtočte kolem kostky sýra tak, aby byla zcela zakrytá, a vytvořte kouli.
- Do oddělených mělkých misek dejte zbývající vejce a 1/2 šálku strouhanky. Kuličky quinoy namočte do vejce a poté je obalte ve strouhance. Položte je na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte 6-8 minut dozlatova. V případě potřeby podávejte s omáčkou na těstoviny.
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
2 arancini: 423 kalorií, 19g tuky (6g nasycené tuky), 142mg cholesterol, 1283mg sodík, 40g sacharidy (4g cukry, 5g vláknina), 21g bílkoviny.