Ravioli v horkovzdušné fritéze

9 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 10 min./batch

Porce

about 1-1/2 dozen

 
Při návštěvě kamarádky v St. Louis ve státě Missouri jsem téměř v každé restauraci, kterou jsme navštívili, ochutnala smažené ravioli. Když jsem se vrátila domů, musela jsem se je pokusit napodobit a myslím, že tento recept na ravioli ze vzdušné fritézy se jim docela blíží. -Cristina Carrera, Kenosha, Wisconsin

Ingredience

  • 1 šálek ochucené strouhanky
  • 1/4 šálku rozdrobeného parmezánu
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 velká vejce, lehce našlehaná
  • 1 balení (9 uncí) mražených hovězích raviol, rozmražené
  • Sprej na vaření
  • Čerstvá mletá bazalka, volitelně
  • 1 šálek marinara omáčky, ohřátý

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 350 °C. V mělké misce smíchejte strouhanku, parmazán a bazalku. Mouku a vejce dejte do oddělených mělkých misek. Namočte ravioly do mouky, aby se obalily z obou stran; přebytečné vejce setřeste. Ponořte je do vajec a poté do směsi strouhanky a poklepejte, aby obal lépe přilnul.
  2. Ravioly v dávkách rozložte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Vařte dozlatova 3-4 minuty. Otočte; postříkejte sprejem na vaření. Vařte dozlatova ještě 3-4 minuty. V případě potřeby ihned posypte bazalkou a dalším parmazánem. Podávejte teplé s omáčkou marinara.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 piece: 40 kalorií, 1g tuky (0 nasycené tuky), 6mg cholesterol, 117mg sodík, 6g sacharidy (1g cukry, 1g vláknina), 2g bílkoviny.