
Celková doba
Prep: 20 min. Cook: 15 min./batch

Porce
32 breadsticks
Připravte se na nadšené recenze. Tyto křupavé chlebové tyčinky jsou zkroucené dobrotou inspirovanou řeckým stylem a nejlépe se podávají teplé s vychlazenou omáčkou tzatziki. -Jane Whittaker, Pensacola, Florida
Recommended
Ingredience
- 1/4 šálku marinovaných čtvrtí artyčoků, okapaných
- 2 polévkové lžíce řeckých oliv bez pecky
- 1 balení (17,3 unce) mraženého listového těsta, rozmražené
- 1 krabička (6-1/2 unce) roztíratelného smetanového sýra se špenátem a artyčoky
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 velké vejce
- 1 lžíce vody
- 2 lžičky sezamových semínek
- Chlazená omáčka tzatziki, volitelně
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 325°. Artyčoky a olivy vložte do kuchyňského robotu; přikryjte a rozmixujte na jemno. Rozložte 1 list těsta na lehce pomoučeném povrchu; polovinu těsta potřete krémovým sýrem. Navrch dejte polovinu artyčokové směsi. Posypte polovinou parmazánu. Přeložte hladkou polovinu těsta přes náplň; jemně přitlačte, aby se těsto uzavřelo.
- Postup opakujte se zbývajícím těstem, smetanovým sýrem, artyčokovou směsí a parmazánem. Ušlehejte vejce a vodu; potřete jimi vrchní část těsta. Posypte sezamovými semínky. Každý obdélník nakrájejte na šestnáct 3/4 palce širokých proužků. Každý proužek několikrát stočte.
- Tyčinky v dávkách rozložte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte 12-15 minut dozlatova. Podávejte teplé s případnou omáčkou tzatziki.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.
Výživová fakta
1 breadstick: 99 kalorií, 6g tuky (2g nasycené tuky), 11mg cholesterol, 108mg sodík, 9g sacharidy (0 cukry, 1g vláknina), 2g bílkoviny.