Řecké chlebové tyčinky v horkovzdušné fritéze

6 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 15 min./batch

Porce

32 breadsticks

 
Připravte se na nadšené recenze. Tyto křupavé chlebové tyčinky jsou zkroucené dobrotou inspirovanou řeckým stylem a nejlépe se podávají teplé s vychlazenou omáčkou tzatziki. -Jane Whittaker, Pensacola, Florida

Ingredience

  • 1/4 šálku marinovaných čtvrtí artyčoků, okapaných
  • 2 polévkové lžíce řeckých oliv bez pecky
  • 1 balení (17,3 unce) mraženého listového těsta, rozmražené
  • 1 krabička (6-1/2 unce) roztíratelného smetanového sýra se špenátem a artyčoky
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 velké vejce
  • 1 lžíce vody
  • 2 lžičky sezamových semínek
  • Chlazená omáčka tzatziki, volitelně

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 325°. Artyčoky a olivy vložte do kuchyňského robotu; přikryjte a rozmixujte na jemno. Rozložte 1 list těsta na lehce pomoučeném povrchu; polovinu těsta potřete krémovým sýrem. Navrch dejte polovinu artyčokové směsi. Posypte polovinou parmazánu. Přeložte hladkou polovinu těsta přes náplň; jemně přitlačte, aby se těsto uzavřelo.
  2. Postup opakujte se zbývajícím těstem, smetanovým sýrem, artyčokovou směsí a parmazánem. Ušlehejte vejce a vodu; potřete jimi vrchní část těsta. Posypte sezamovými semínky. Každý obdélník nakrájejte na šestnáct 3/4 palce širokých proužků. Každý proužek několikrát stočte.
  3. Tyčinky v dávkách rozložte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte 12-15 minut dozlatova. Podávejte teplé s případnou omáčkou tzatziki.
Tip do kuchyně

 

  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.

Výživová fakta

1 breadstick: 99 kalorií, 6g tuky (2g nasycené tuky), 11mg cholesterol, 108mg sodík, 9g sacharidy (0 cukry, 1g vláknina), 2g bílkoviny.