Ryba s hranolky v horkovzdušné fritéze

5 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 15 min. Cook: 25 min.

Porce

4 porce

 
Hledáte snadné recepty pro fritézu? Vyzkoušejte tuto jednoduchou rybu s hranolky. Rybí filety mají bezstarostnou povrchovou úpravu, která je zdravá, ale stejně křupavá a zlatavá jako ta smažená. Jednoduše ochucené křupavé hranolky se skvěle hodí jako příloha. -Janice Mitchell, Aurora, Colorado

Ingredience

  • 1 libra brambor (asi 2 střední)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky soli
  • FISH:
  • 1/3 šálku hladké mouky
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 velké vejce, pokojová teplota
  • 2 lžíce vody
  • 2/3 šálku drcených kukuřičných lupínků
  • 1 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1/8 čajové lžičky kajenského pepře
  • 1 libra filetů z tresky jednoskvrnné nebo tresky obecné
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • Tatarská omáčka, volitelně

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400 °C. Oloupejte brambory a nakrájejte je podélně na plátky silné 1,5 cm; plátky nakrájejte na tyčinky silné 1,5 cm.
  2. Ve velké míse promíchejte brambory s olejem, pepřem a solí. V několika dávkách položte brambory v jedné vrstvě na tác ve fritovacím koši; vařte, dokud brambory nezměknou, 5-10 minut Přehazujte brambory, aby se znovu rozprostřely; vařte, dokud lehce nezhnědnou a nezkřehnou, ještě 5-10 minut.
  3. Mezitím v mělké misce smíchejte mouku a pepř. V jiné mělké misce rozšlehejte vejce s vodou. Ve třetí misce smíchejte kukuřičné lupínky se sýrem a kajenským pepřem. Rybu posypeme solí. Ponořte je do moučné směsi, aby se obalily z obou stran; přebytečnou směs oklepejte. Ponořte rybu do vaječné směsi a poté do směsi kukuřičných lupínků a poklepejte, aby obal lépe přilnul.
  4. Hranolky vyjměte z koše; udržujte je teplé. Rybu položte v jedné vrstvě na tác v koši fritézy. Vařte, dokud ryba lehce nezhnědne a nezačne se snadno odlupovat vidličkou, 8-10 minut, v polovině vaření obraťte. Nepřevařujte. Hranolky vraťte do koše, aby se prohřály. Ihned podávejte. V případě potřeby podávejte s tatarskou omáčkou.
Tip na testovací kuchyni

 

  • Při našem testování jsme zjistili, že doba přípravy se u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob přípravy, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedený čas a podle potřeby jej upravte.

Výživová fakta

1 porce: 312 kalorií, 9g tuky (2g nasycené tuky), 85mg cholesterol, 503mg sodík, 35g sacharidy (3g cukry, 1g vláknina), 23g bílkoviny.

Diabetické výměny: 3 libová masa, 2 škroby, 2 tuky.