
Celková doba
Prep: 15 min. Cook: 25 min.

Porce
4 porce
Hledáte snadné recepty pro fritézu? Vyzkoušejte tuto jednoduchou rybu s hranolky. Rybí filety mají bezstarostnou povrchovou úpravu, která je zdravá, ale stejně křupavá a zlatavá jako ta smažená. Jednoduše ochucené křupavé hranolky se skvěle hodí jako příloha. -Janice Mitchell, Aurora, Colorado
Recommended
Ingredience
- 1 libra brambor (asi 2 střední)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžičky pepře
- 1/4 lžičky soli
- FISH:
- 1/3 šálku hladké mouky
- 1/4 lžičky pepře
- 1 velké vejce, pokojová teplota
- 2 lžíce vody
- 2/3 šálku drcených kukuřičných lupínků
- 1 lžíce strouhaného parmezánu
- 1/8 čajové lžičky kajenského pepře
- 1 libra filetů z tresky jednoskvrnné nebo tresky obecné
- 1/4 čajové lžičky soli
- Tatarská omáčka, volitelně
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 400 °C. Oloupejte brambory a nakrájejte je podélně na plátky silné 1,5 cm; plátky nakrájejte na tyčinky silné 1,5 cm.
- Ve velké míse promíchejte brambory s olejem, pepřem a solí. V několika dávkách položte brambory v jedné vrstvě na tác ve fritovacím koši; vařte, dokud brambory nezměknou, 5-10 minut Přehazujte brambory, aby se znovu rozprostřely; vařte, dokud lehce nezhnědnou a nezkřehnou, ještě 5-10 minut.
- Mezitím v mělké misce smíchejte mouku a pepř. V jiné mělké misce rozšlehejte vejce s vodou. Ve třetí misce smíchejte kukuřičné lupínky se sýrem a kajenským pepřem. Rybu posypeme solí. Ponořte je do moučné směsi, aby se obalily z obou stran; přebytečnou směs oklepejte. Ponořte rybu do vaječné směsi a poté do směsi kukuřičných lupínků a poklepejte, aby obal lépe přilnul.
- Hranolky vyjměte z koše; udržujte je teplé. Rybu položte v jedné vrstvě na tác v koši fritézy. Vařte, dokud ryba lehce nezhnědne a nezačne se snadno odlupovat vidličkou, 8-10 minut, v polovině vaření obraťte. Nepřevařujte. Hranolky vraťte do koše, aby se prohřály. Ihned podávejte. V případě potřeby podávejte s tatarskou omáčkou.
Tip na testovací kuchyni
- Při našem testování jsme zjistili, že doba přípravy se u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob přípravy, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedený čas a podle potřeby jej upravte.
Výživová fakta
1 porce: 312 kalorií, 9g tuky (2g nasycené tuky), 85mg cholesterol, 503mg sodík, 35g sacharidy (3g cukry, 1g vláknina), 23g bílkoviny.
Diabetické výměny: 3 libová masa, 2 škroby, 2 tuky.