Skořicové závitky s bourbonovou slaninou v horkovzdušné fritéze

3 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 25 min. + marinating Cook: 10 min./batch

Porce

8 rolls

 
Tento recept je dokonalou kombinací slaného a sladkého. Slanina namočená v bourbonu dodává skořicovým rolkám kouřovou, pikantní a výraznou chuť. Zázvorová a pekanová poleva je křupavým a pikantním zakončením. -Shannen Casey, Citrus Heights, Kalifornie

Ingredience

  • 8 proužků slaniny
  • 3/4 šálku bourbonu
  • 1 tuba (12,4 unce) chlazených skořicových rohlíků s polevou
  • 1/2 šálku nasekaných pekanových ořechů
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička mletého čerstvého zázvoru

Postup přípravy

  1. Slaninu vložte do mělké misky; přidejte bourbon. Uzavřete a dejte přes noc do chladničky. Slaninu vyjměte a osušte; bourbon vyhoďte.
  2. Na velké pánvi opečte po částech na středním plameni slaninu, dokud nebude téměř křupavá, ale stále poddajná. Vyjměte ji na papírové utěrky a nechte okapat. Kromě 1 lžičky kapaliny ji vyhoďte.
  3. Předehřejte fritézu na 350 °C. Těsto rozdělte na 8 závitků a ponechte si obal s polevou. Spirálové válečky rozviňte na dlouhé proužky; těsto naklepejte tak, aby vznikly proužky o rozměrech 6×1 palec. Na každý proužek těsta položte 1 proužek slaniny a podle potřeby slaninu ořízněte; znovu srolujte a vytvořte spirálu. Konce sepněte, aby se utěsnily. Opakujte se zbývajícím těstem. Vložte 4 rohlíky na nenamazaný plech ve fritovacím koši; smažte 5 minut. Rolky otočte a smažte je dozlatova asi 4 minuty.
  4. Mezitím smíchejte pekanové ořechy a javorový sirup. V jiné misce smíchejte zázvor s obsahem balíčku polevy. Ve stejné pánvi rozehřejte na středním plameni zbývající kapání ze slaniny. Přidejte směs pekanových ořechů a za častého míchání vařte 2-3 minuty, dokud se lehce neopečou.
  5. Teplé skořicové rohlíčky pokapejte polovinou polevy a posypte polovinou pekanových ořechů. Zopakujte přípravu druhé dávky.
Tip do kuchyně

 

  • Při našem testování jsme zjistili, že doba přípravy se u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob přípravy, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedený čas a podle potřeby jej upravte.

Výživová fakta

1 roll: 267 kalorií, 14g tuky (3g nasycené tuky), 9mg cholesterol, 490mg sodík, 28g sacharidy (13g cukry, 1g vláknina), 5g bílkoviny.