Sladké a pikantní masové kuličky v horkovzdušné fritéze

3 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 30 min. Cook: 15 min./batch

Porce

3 dozen meatballs (about 1 cup sauce)

 
Vždycky hledám masové kuličky, které mají sladký a slaný náboj. Tyto karbanátky z fritézy jsou hračkou a dají se podávat s rýží nebo nudlemi na másle.-Tami Kuehl, Loup City, Nebraska

Ingredience

  • 2/3 šálku rychle uvařených ovesných vloček
  • 1/2 šálku drcených sušenek Ritz
  • 2 velká vejce, lehce rozšlehaná
  • 1 plechovka (5 uncí) odpařeného mléka
  • 1 lžíce sušené mleté cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička medu
  • 1/2 čajové lžičky pepře
  • 2 libry libového mletého hovězího masa (90% libové)
  • OMÁČKA:
  • 1/3 šálku baleného hnědého cukru
  • 1/3 šálku medu
  • 1/3 šálku pomerančové marmelády
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 až 2 lžíce pálivé omáčky louisianského typu
  • 1 lžíce worcestrové omáčky

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 380 °C. Ve velké míse smíchejte prvních 10 přísad. Přidejte hovězí maso; lehce, ale důkladně promíchejte. Vytvarujte kuličky o průměru 1-1/2 palce.
  2. Masové kuličky po částech rozložte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte je 12-15 minut, dokud nebudou lehce zhnědlé a propečené. Mezitím v malém hrnci smíchejte ingredience na omáčku. Vařte a míchejte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Podávejte s masovými kuličkami.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
  • Další tipy, jak připravit skvělé grilování, najdete zde → Curso de asado

Výživová fakta

1 meatball with 1-1/2 teaspoons sauce: 90 kalorií, 3g tuky (1g nasycené tuky), 27mg cholesterol, 170mg sodík, 10g sacharidy (7g cukry, 0 vláknina), 6g bílkoviny.