
Celková doba
Prep: 25 min. Cook: 20 min.

Porce
4 porce
Toto vepřové maso připravené ve fritéze je úžasné jídlo, které se dá připravit během všedního večera a je dostatečně výjimečné i pro společnost. Recept začíná vepřovou panenkou, která je ve srovnání s mnoha druhy masa rychle hotová a úsporná, a navíc chutná výborně. -Leigh Rys, Herndon, Virginia
Recommended
Ingredience
- 1 plechovka (8 uncí) neslazeného drceného ananasu, nerozpuštěná
- 1 šálek jablečného octa
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku baleného tmavého hnědého cukru
- 1/2 šálku kečupu
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička česnekového prášku
- 2 vepřové panenky (3/4 libry každá), rozpůlené
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- nakrájená zelená cibulka, volitelně
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci smíchejte prvních 8 ingrediencí. Přiveďte k varu; snižte teplotu. Za občasného míchání vařte odkryté 15-20 minut, dokud nezhoustne.
- Předehřejte fritézu na 350 °C. Posypte vepřové maso solí a pepřem. Vepřové maso položte na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte, dokud vepřové maso nezačne na okrajích hnědnout, 7-8 minut. Otočte; vepřové maso přelijte 1/4 šálku omáčky. Vařte, dokud teploměr zapíchnutý do vepřového masa neukáže alespoň 145°, tedy ještě 10-12 minut. Před krájením nechte vepřové maso 5 minut stát. Podávejte se zbývající omáčkou. V případě potřeby posypte zelenou cibulkou nakrájenou na plátky.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
5 ounces cooked pork with 1/2 cup sauce: 489 kalorií, 6g tuky (2g nasycené tuky), 95mg cholesterol, 985mg sodík, 71g sacharidy (68g cukry, 1g vláknina), 35g bílkoviny.