
Celková doba
Prep: 25 min. Cook: 20 min.

Porce
2 porce
Ať už servírujete ve dvou nebo připravujete větší porci pro společnost, toto sladkokyselé vepřové maso připravené ve fritéze na vzduchu bude šťavnaté. -Leigh Rys, Herndon, Virginia
Recommended
Ingredience
- 1/2 šálku neslazeného drceného ananasu, neochuceného vodou
- 1/2 šálku jablečného octa
- 1/4 šálku cukru
- 1/4 šálku baleného tmavého hnědého cukru
- 1/4 šálku kečupu
- 1 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
- 1-1/2 lžičky dijonské hořčice
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1 vepřová panenka (3/4 libry), rozpůlená
- 1/8 lžičky soli
- 1/8 lžičky pepře
- Sprej na vaření
- Nakrájená zelená cibule, nepovinně
Postup přípravy
- V malém hrnci smíchejte prvních 8 ingrediencí. Přiveďte je k varu a snižte teplotu. Za občasného míchání vařte odkryté, dokud nezhoustne, 6-8 minut.
- Předehřejte fritézu na 350 °C. Posypte vepřové maso solí a pepřem. Vepřové maso položte na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte ho sprejem na vaření. Smažte, dokud vepřové maso nezačne na okrajích hnědnout, 7-8 minut. Otočte; vepřové maso přelijte 2 lžícemi omáčky. Vařte, dokud teploměr zapíchnutý do vepřového masa neukáže alespoň 145 °C, tedy ještě 10-12 minut. Před krájením nechte vepřové maso 5 minut stát. Podávejte se zbývající omáčkou. V případě potřeby posypte zelenou cibulkou nakrájenou na plátky.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
5 ounces cooked pork with 1/2 cup sauce: 502 kalorií, 7g tuky (2g nasycené tuky), 95mg cholesterol, 985mg sodík, 72g sacharidy (69g cukry, 1g vláknina), 35g bílkoviny.