Sladkokyselé vepřové maso v horkovzdušné fritéze

8 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 25 min. Cook: 20 min.

Porce

2 porce

 
Ať už servírujete ve dvou nebo připravujete větší porci pro společnost, toto sladkokyselé vepřové maso připravené ve fritéze na vzduchu bude šťavnaté. -Leigh Rys, Herndon, Virginia

Ingredience

  • 1/2 šálku neslazeného drceného ananasu, neochuceného vodou
  • 1/2 šálku jablečného octa
  • 1/4 šálku cukru
  • 1/4 šálku baleného tmavého hnědého cukru
  • 1/4 šálku kečupu
  • 1 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
  • 1-1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1 vepřová panenka (3/4 libry), rozpůlená
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • Sprej na vaření
  • Nakrájená zelená cibule, nepovinně

Postup přípravy

  1. V malém hrnci smíchejte prvních 8 ingrediencí. Přiveďte je k varu a snižte teplotu. Za občasného míchání vařte odkryté, dokud nezhoustne, 6-8 minut.
  2. Předehřejte fritézu na 350 °C. Posypte vepřové maso solí a pepřem. Vepřové maso položte na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte ho sprejem na vaření. Smažte, dokud vepřové maso nezačne na okrajích hnědnout, 7-8 minut. Otočte; vepřové maso přelijte 2 lžícemi omáčky. Vařte, dokud teploměr zapíchnutý do vepřového masa neukáže alespoň 145 °C, tedy ještě 10-12 minut. Před krájením nechte vepřové maso 5 minut stát. Podávejte se zbývající omáčkou. V případě potřeby posypte zelenou cibulkou nakrájenou na plátky.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

5 ounces cooked pork with 1/2 cup sauce: 502 kalorií, 7g tuky (2g nasycené tuky), 95mg cholesterol, 985mg sodík, 72g sacharidy (69g cukry, 1g vláknina), 35g bílkoviny.