
Celková doba
Prep/Celková doba: 25 min.

Porce
6 porce
Ředkvičky se už dávno nehodí jen do salátů. Tyto smažené ředkvičky jsou barevnou přílohou ke každému jídlu. Navíc je rychle připravíte ve fritéze. -Taste of Home Test Kitchen, Milwaukee, Wisconsin
Recommended
Ingredience
- 2-1/4 libry ředkviček, oříznutých a rozčtvrcených (asi 6 šálků)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého čerstvého oregana nebo 1 lžička sušeného oregana
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky pepře
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 375 °C. Ředkvičky smíchejte s ostatními přísadami. Ředkvičky položte na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte 12-15 minut do křupava za občasného míchání.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.
Výživová fakta
2/3 cup: 88 kalorií, 7g tuky (1g nasycené tuky), 0 cholesterol, 165mg sodík, 6g sacharidy (3g cukry, 3g vláknina), 1g bílkoviny.
Diabetické výměny: 1-1/2 tuku, 1 zelenina.