Smažené ředkvičky v horkovzdušné fritéze

3 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep/Celková doba: 25 min.

Porce

6 porce

 
Ředkvičky se už dávno nehodí jen do salátů. Tyto smažené ředkvičky jsou barevnou přílohou ke každému jídlu. Navíc je rychle připravíte ve fritéze. -Taste of Home Test Kitchen, Milwaukee, Wisconsin

Ingredience

  • 2-1/4 libry ředkviček, oříznutých a rozčtvrcených (asi 6 šálků)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mletého čerstvého oregana nebo 1 lžička sušeného oregana
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 375 °C. Ředkvičky smíchejte s ostatními přísadami. Ředkvičky položte na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte 12-15 minut do křupava za občasného míchání.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.

Výživová fakta

2/3 cup: 88 kalorií, 7g tuky (1g nasycené tuky), 0 cholesterol, 165mg sodík, 6g sacharidy (3g cukry, 3g vláknina), 1g bílkoviny.

Diabetické výměny: 1-1/2 tuku, 1 zelenina.